Fx analizi

Bu hafta diğer Fed üyelerinin yaptığı şahin açıklamaların ardından dün de Powell’ın yeterince kısıtlayıcı duruş sergilediklerinden emin olmadıklarını belirtmesi bir miktar olumsuz hava yarattı.

Fx analizi
Yayınlama: 10.11.2023
2
A+
A-

USD/TRY: Bu hafta diğer Fed üyelerinin yaptığı şahin açıklamaların ardından dün de Powell'ın yeterince kısıtlayıcı duruş sergilediklerinden emin olmadıklarını belirtmesi bir miktar olumsuz hava yarattı. Bu arada faiz ihalelerinin de izlendiği ABD'de 30 yıllık tahvil ihracına zayıf talebin görülmesi risk iştahını zayıflatan bir diğer unsur oldu. Dün bir ara %4,50'nin altına sarkan ABD on yıllık tahvil faizi tekrar %4,60'ın üzerinde. Diğer yandan paritelerde bu sabah sakin bir görüntü var. Ancak, ECB tarafından gelen güvercin açıklamalar da düşünüldüğünde bu hafta yükseliş eğilimi gösteren Dolar endeksi (DXY) yukarı yönlü hareketini biraz daha sürdürebilir. Veri tarafında bugün ABD'de Michigan tüketici güven endeksi öne çıkıyor. Yurtiçinde ise bu sabah yurtiçinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı takip edildi. Buna göre sanayi üretimi eylül ayında yıllık %4 oranında artış kaydederken, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %9,1 seviyesinde gerçekleşti  Fiyatlamalar tarafında ise kurda önemli bir değişiklik yok. Görece durgun geçen haftada Dolar/TL'de kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Dün 28,47 seviyesinden tamamlayan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu görüntü devam edebilir.

EUR/USD: Dün Washington'daki IMF konferansında konuşan Fed Başkanı Powell dikkatli ilerlemeye devam edeceklerini ancak enflasyonu %2 hedefine geri getirmek için gerekirse faiz artırmaktan çekinmeyeceklerini söyledi. Ek olarak Powell'ın konuşmasından yaklaşık bir saat önce gerçekleştirilen ABD tahvil ihalesine gelen zayıf talep, tahvil satış dalgasını başlattı. Bu durum da risk iştahında gerilemeye yol açarken, dolar güçlenmesi paritenin günü 1,0664 seviyesinden kapatmasına yol açtı. ECB tarafından gelen güvercin açıklamalar da parite üzerinde baskı yaptı. Mevcut durumda EURUSD'de satış baskısının sürmesini beklerken, 1,0730 direncinin altında kalındıkça aylık ortalamanın bulunduğu 1,0620 gündemde kalabilir.

XAU/USD: Jeopolitik gerginliğin arka planda kalmasıyla haftanın ilk üç işlem gününde kar satışlarıyla karşılaşan değerli madende dün tepki alımları vardı. Ons Altın günü %0,4 primle 1.959 seviyesinden tamamladı. Risk iştahı üzerinde baskı yapan Powell'ın açıklamaları ve ABD tahvil ihalesinin sonucuna rağmen değerli madenin bu sabah da dirençli durması yükseliş isteğinin sürdüğüne işaret ediyor ki teknik görüntüde net bir bozulma yok. Bu kapsamda, değerli maden hafta başlarındaki kayıplarını geri almaya çalışabilir. Direnç 1.975 civarında. Aşağıda ise 1.935 destek olarak izlenebilir.

 

Kaynak BMD


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.