Fx analizi

Hafta sonu İsrail’in kara operasyonunun sınırlı bir şekilde gerçekleşmesi ve harekatın henüz geniş bir bölgeye yayılmadığının gözlenmesi küresel piyasaların haftaya kısmen rahat bir görüntüyle başlamasına neden oldu.

Fx analizi
Yayınlama: 31.10.2023
0
A+
A-

USD/TRY: Hafta sonu İsrail'in kara operasyonunun sınırlı bir şekilde gerçekleşmesi ve harekatın henüz geniş bir bölgeye yayılmadığının gözlenmesi küresel piyasaların haftaya kısmen rahat bir görüntüyle başlamasına neden oldu. Dolar Endeksi (DXY) düşerken piyasalarda risk iştahı pozitifti. Bu sabah ise vadeli piyasalar satıcılı seyrederken Dolar da güçleniyor. Veri takviminde ABD'de finansalların ve yarınki Fed toplantısının beklendiği ortamda jeopolitik taraftaki kırılgan haber akışı da bir taraftan takip edilmeye devam ediliyor. Yurtiçinde ise bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlık edeceği saat 15:30'daki Kabine Toplantısı öne çıkıyor. Jeopolitik taraftaki son gelişmelerin ardından verilecek mesajlar önemli. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise Dolar/TL'de yukarı yönlü hareket bu sabah da devam ediyor. 28,26TL seviyesinde hareket eden kurda yukarı yönlü hareket devam edebilir.

EUR/USD: İsrail-Hamas çatışmasının bölgeye yayılma olasılığının artması riskli varlıklara yönelimi azaltıyor. Ek olarak Fed'in politika faizini daha uzun bir sürede yüksek seviyede tutacağına yönelik beklentiler, ABD tahvil getirilerini yukarı taşımıştı. Dün yatırımcıların tahvil getirilerinin seyri için dikkatle izlediği ABD Hazinesi'nin borçlanmada aşağı yönlü revizyon açıklamasının ardından 10 yıllıkların tahvil getirileri %4,86'ya geriledi. ABD'de finansalların ve yarınki Fed toplantısının beklendiği ortamda jeopolitik taraftaki kırılgan haber akışı da takip ediliyor. Fed'in politika faizini %5,25-%5,50 seviyesinde sabit tutulması bekleniyor. Dolar bu sabah dirençli bir görüntü sergilerken; paritede 1,0645 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Diğer taraftan 1,0565 destek seviyesi konumunda.

XAU/USD: Dün 1.991 – 2.007 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü 1.996 seviyesinde tamamladı. Jeopolitik gerilimlerin sınırlı kalacağı düşüncesiyle dün değerli madende kısmı satışlar gözlendi. Bu sırada tahvil faizleri de yükseliş halindeydi. Bu sabaha bakıldığında ise yatay seyreden değerli madenin haber akışlarına odaklı hareketinin devam edebileceğini düşünüyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında ise 2.000 psikolojik seviyesi altında kalındığı sürece 1.982 bölgesi destek olarak çalışabilir. Bu seviye üzerinde ise 2.030 seviyesi hedefte kalabilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.