Fx analizi

ABD’de açıklanacak ve küresel piyasalarda hafta kapanışında belirleyici olabilecek eylül ayı tarım dışı istihdam verisi TSİ 15.30’da takip edilecek. Aynı saatte işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri de önemli.

Fx analizi
Yayınlama: 06.10.2023
5
A+
A-

USD/TRY: ABD'de açıklanacak ve küresel piyasalarda hafta kapanışında belirleyici olabilecek eylül ayı tarım dışı istihdam verisi TSİ 15.30'da takip edilecek. Aynı saatte işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri de önemli. Eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam artışının 187 bin kişi seviyesinden 170 bin kişi seviyesine gerilemesi, işsizlik oranının %3,8'den %3,7 seviyesine hafif düşmesi ve ortalama saatlik kazançların yıllık bazda artış hızının ise bir önceki aya benzer şekilde %4,3 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Veri öncesi ABD on yıllık tahvil faizi %4,70'in üzerindeyken, son iki günlük satışların ardından Dolar hafif tepki arayışında. Yurtiçi tarafta ise sınır ötesindeki hareketlilik öne çıkan haber akışı olurken, bir süredir sınırlı yükseliş eğiliminde olan Dolar/TL'de bu sabah bir miktar da olsa daha anlamlı yükselişler yaşanıyor. Kurda dünkü kapanış seviyesi olan 27,55'in üzerine kısmi yükseliş hareketi günün geri kalanında da devam edebilir.

EUR/USD: ABD'de Fed'in para politikasına yönelik adımları açısından, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi kritik önem taşıyor. Veriye olan hassasiyetin yüksek olduğu ortamda, beklenti tarım dışı istihdamda 170 bin artış açıklanması yönünde. Diğer taraftan ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu hafta %4,88 civarında 16 yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra %4,72'ye geriledi. Veri öncesinde de bu orana yakın hareketler gözleniyor. Veri sonrasında varlık fiyatlarında oynaklık artabilecekken, EURUSD'de aşağıda 1,0495 ve 1,0450 seviyeleri takip edilebilir. Yukarıda ise 1,06 ve 1,0655 sıralı dirençler olarak izlenebilir.

XAU/USD: Dün 1.820 seviyesinden günü yatay bir görüntüyle tamamlayan değerli maden bugünkü kritik tarım dışı istihdam verisi öncesinde de yatay hareketini sürdürüyor. Ons Altın'da önemli seviye olarak 1.810 gözüküyor. Beklentilere yakın veya daha düşük rakamlarda değerli maden bu seviyenin üzerinde kalmak isteyebilir. Olası yükselişlerde ise 1.830 seviyesinin üzerinde 1.858 hedef olabilir. Diğer yandan, güçlü bir veride 1.810 desteğinin kırılması durumunda 1.788 gündeme gelebilir. Sonraki destek ise 1.766 civarında.

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.