FX analizi

ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam rakamlarının pozitif etkisi dün de devam etti. Faiz indirimlerinin bu yıl gerçekleşmeyeceğine yönelik beklentiler açıklanan veriler sonrası oldukça azaldı.

FX analizi
Yayınlama: 07.05.2024
2
A+
A-

USD/TRY:  ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam rakamlarının pozitif etkisi dün de devam etti. Faiz indirimlerinin bu yıl gerçekleşmeyeceğine yönelik beklentiler açıklanan veriler sonrası oldukça azaldı. Fed üyelerinden gelen açıklamalar da yıl içerisinde faiz indiriminin gerçekleşeceği ancak bunun verilere bağlı olduğu fikrini pekiştirdi. Açıklanan finansalların da beklentilerden iyi gelmesiyle birlikte dün günü pozitif bölgede tamamlayan piyasalar bu sabah vadeli işlemlerde yatay seyrediyor. Fiyatlamalar tarafında ise ABD 10 yıllık tahvil getirileri %4,50'nin altında seyrediyor. Dolar Endeksi (DXY) ise Cuma günü açıklanan verilerin ardından yaşadığı güç kaybı sonrasında dün yatay bir görünümle günü tamamladı. Yurtiçinde ise veri gündemi bu hafta için sakin. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi ve ülke risk primimizin (5 yıllık CDS) 300 baz puanın altında hareket etmesi pozitif gelişme olarak öne çıkıyor. Perşembe günü TCMB Enflasyon Raporu takip edilecek. Bu ortamda, TL, dün de Dolar karşısında sınırlı da olsa değer kazandı. Bu sabah ise yatay hareket eden paritede bu eğilim gün boyunca takip edilebilir.

EUR/USD: Cuma günü ABD'de açıklanan İstihdam Raporu, ekonomide beklenen soğumanın ilk sinyalini verdi. Fed'den beklenen faiz indirimi ise piyasalarda risk iştahını desteklemişti. Bu etki dün de devam etti. Avrupa tarafında ise ECB Üyesi Simkus, haziran ayında yapılacak faiz indirimini, ekonomi beklendiği gibi gelişmeye devam ettiği sürece muhtemelen başka hamlelerin de takip etmesini beklediğini belirtti. Simkus, daha önce de bu yıl üç faiz indirimine destek verdiğini söyledi. Fiyatlamalar tarafında ise yatay bir görünümle günü tamamlayan paritede 1,0795 seviyesi direnç olarak öne çıkarken geri çekilme halinde 1,0725 destek seviyesi olarak takip edilebilir.

XAU/USD: Dün 2.292-2.332 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın, Mısır ve Katar arabuluculuğunda yapılan ateşkes görüşmelerini İsrail'in reddetmesi ile %1 oranında primlenerek işlem gününü 2.324 seviyesinde tamamladı. Veri takviminin sakin geçtiği haftada jeopolitik tansiyonun yükselişi değerli madende volatilite yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 2.290 seviyesi gün içi destek olarak öne çıkarken, 20 günlük hareketli ortalama olan 2.340 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.