FX analizi

Dün ABD’de haftanın kritik gelişmesi olarak Fed’in faiz kararı takip edildi. Fed, beklentilerle uyumlu olarak federal fonlama faiz aralığını %5,25-%5,50 bandında sabit tutarken, üst üste beş toplantıda faizleri değiştirmemiş oldu.

FX analizi
Yayınlama: 02.05.2024
0
A+
A-

USD/TRY: Dün ABD'de haftanın kritik gelişmesi olarak Fed'in faiz kararı takip edildi. Fed, beklentilerle uyumlu olarak federal fonlama faiz aralığını %5,25-%5,50 bandında sabit tutarken, üst üste beş toplantıda faizleri değiştirmemiş oldu. Karar oybirliğiyle alınırken toplantı sonrasında açıklama yapan Fed Başkanı Powell enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ancak %2'lik hedefin devam ettiğini açıkladı. Faiz artırım sinyali ise verilmedi. Fiyatlamalar tarafında; ABD borsaları dünü karışık bir görüntüyle kapattı. Bu sabah ise vadelilerde primli seyir var. Toplantı sonrası Dolar Endeksi'ndeki (DXY) güç kaybı bu sabah da devam ediyor. Yurtiçinde ise bu sabah imalat PMI verisi takip edildi. Mart ayında 50 olarak açıklanan endeks, Nisan ayında 49,3 olarak gerçekleşti. Günün geri kalanında ise bugün ABD'de üretimin seyrine ilişkin olarak mart ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri nihai verisi ve fabrika siparişleri verisi izlenecek. Diğer yandan, mart ayı dış ticaret dengesi verisi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi öne çıkıyor. Parite tarafında ise haber akışlarından olumlu veya olumsuz yönde etkilenmeyen Dolar/TL'de yatay görünüm devam ediyor. Dün günü 32,48 seviyesinde tamamlayan kurda bu sabah hafif geri çekilme gözleniyor.

EUR/USD: Dün ABD'de federal fonlama faiz aralığı %5,25-%5,50 bandında sabit kaldı. Temmuz ayından beri değişmeyen federal fonlama faizi indirimi için önce fiyat artışlarının yavaşladığına dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğu teyit edildi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Fed Başkanı Powell açıklanan verilerin faiz indirimi için güven vermediğini ancak %2'lik hedefinin devam etiğini belirtti. Açıklamalar sonrası risk iştahı artış gösterdi. Dün %0,5 oranında artış kaydeden paritede kapanış 1,0715 seviyesinden gerçekleşti. Teknik seviyelere bakıldığında 22 günlük ortalamasında hareket eden EURUSD, 1,0755 direnç – 1,0685 destek seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Son işlem gününde 2.282-2.328 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın seansı %1,5 artışla 2.320 seviyesinde tamamladı. Dün ABD tarafında haftanın kritik verisi olarak Fed'in faiz kararı takip edildi. Fed beklentiye paralel olarak politika faizini sabit tuttu. Toplantının ardından Fed Başkanı Powell, şu ana kadar açıklanan verilerin faizleri indirmek için güven vermediğine değindi. Ek olarak Powell, Fed'in bir sonraki hamlesinin faiz artırımı yönünde olmadığını da belirtti. Öte yandan, yarın açıklanacak ABD istihdam verileri önem arz etmekte. Haftalık hareketli ortalamasına paralel işlem gören değerli madende 2.290 seviyesi gün içi destek olarak öne çıkarken, 2.340 seviyesi direnç konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.