FX analizi

Geçtiğimiz günlerde Fed Başkanı Powell’ın şahin tondaki açıklamaları sonrası piyasalarda tepki satışları gözlendi.

FX analizi
Yayınlama: 18.04.2024
0
A+
A-

USD/TRY: Geçtiğimiz günlerde Fed Başkanı Powell'ın şahin tondaki açıklamaları sonrası piyasalarda tepki satışları gözlendi. Açıklamalarla beraber Dolar Endeksi (DXY) 106,5 seviyelerine kadar yükselse de jeopolitik risklerin artmaması ve Asya para birimlerinin güçlenmesiyle sınırlı bir kayıp yaşayarak dün 105,9 seviyelerinde kapattı. ABD 10 yıllık tahvil getirilerinde de geri çekilme takip edildi. Powell'ın yanı sıra Fed'in diğer üyelerinin de şahin tondaki mesajlarının arttığı izleniliyor. FOMC'de oy hakkı bulunan Cleveland Fed Başkanı Mester dün faiz indiriminde acele edilmemesi gerektiği açıklamasında bulundu. ABD tarafında bugün işsizlik, mevcut konut satışları ve Philadelphia Fed İmalat verileri yayımlanacak. Yurt içinde önemli bir makro veri bulunmazken, parite tarafında Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki hareket eğilimi devam ediyor. Dün, günü hafif geri çekilmeyle 32,38 seviyesinde tamamlayan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu seyir devam edebilir.

FX analizi

EUR/USD: Fed Başkanı Powell, %2'lik enflasyon hedefine dönüş konusunda güven veren daha fazla veri görülmesi gerektiğini belirtirken, bu açıklama politika faizinin uzun süre yüksek kalabileceği beklentilerini artırmıştı. Buna ek Fed yetkililerinden de olası faiz indirimlerine ilişkin acele edilmemesi gerektiği açıklamaları geldi. Avrupa tarafında ise haziran ayındaki toplantıda faiz oranlarının düşürülmesine neredeyse kesin gözüyle bakılmakta Ancak, ECB Başkanı Lagarde, ABD'nin faiz indirmediği bir ortamda parasal genişlemenin EUR'u olumsuz etkileme riski dolayısıyla para birimlerindeki değişimleri çok dikkatli şekilde izlediklerini söyledi. Dün %0,5 oranında artarak 1,0674 seviyesinden günü kapatan paritede şu aşamada 1,0730 seviyesine kadar toparlanma görülebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0640 seviyesi destek konumunda bulunuyor.

FX analizi

XAU/USD: Dün 2.359-2.396 seviyeleri arasında işlen gören Ons Altın seansı 0,92% düşüşle 2.361 seviyesinde tamamladı. Değerli maden, Orta Doğu'daki veri gündeminin kısmen sakinleşmesiyle 2.400 seviyesinin altında kalmaya devam ediyor. Öte yandan, Fed Başkanı Powell bu hafta enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle ifade değişikliğine giderek şahin açıklamalarda bulundu. Değerli metallerde yaşanan yükselişin ardından kısa vadede yatay seyir izlenebilir. Güne 2.364 seviyesinde başlayan Ons Altında bu seviyesinin üzerinde kalınması halinde 2.400-2.430 seviyeleri sıralı direnç olarak öne çıkarken, 2.325 seviyesi destek konumunda.

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.