Fx analizi

Yurtiçinde bu hafta faiz değişikliği beklenmeyen TCMB kararı öne çıkıyor.

Fx analizi
Yayınlama: 19.02.2024
1
A+
A-

USD/TRYYurtiçinde bu hafta faiz değişikliği beklenmeyen TCMB kararı öne çıkıyor. Geçtiğimiz Enflasyon Raporu toplantısında faiz artırımlarına ara verildiğinin işaretinin verilmesi yurtiçinde önemli bir katalizör olurken, Türkiye – ABD ilişkilerine yönelik yaşanan ilerlemenin fiyatlamaları desteklediği söylenebilir. Ayrıca ülke risk primimiz de bu sabah itibarıyla 300 baz puanın altında seyretmeye devam ediyor. Yurtdışında ise ABD tarafında gelen veriler karışıklık yaratmaya devam etti. Bugün ABD piyasaları tatil sebebiyle kapalı olacak, Çarşamba günü Fed toplantı tutanakları öne çıkarken Perşembe günü PMI'lar öne çıkıyor. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de yukarı yönlü eğilim 31 seviyesine yaklaşıyor. Geçtiğimiz haftayı 30,85 seviyesinde kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü eğilim devam ediyor.

EUR/USD: Cuma günü ABD'de açıklanan ocak ayı manşet ve çekirdek ÜFE beklentilerin üzerinde geldi. Veri ardından piyasalarda Fed'in, faiz indirimlerine başlamasının öteleyeceği ve faiz indirim miktarının azaltılacağına yönelik beklentiler arttı. Fed yetkililerinden de bu yönde açıklamalar gelirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi, geçen haftayı 10 baz puan yükselişle %4,28 seviyesinden tamamladı. Aralıksız 7 haftadır yükselişini sürdüren Dolar endeksi, geçen haftayı %0,2 yükselişle 104,3 seviyesinden kapattı. Bu hafta ABD tarafında, Fed toplantı tutanakları para politikasının geleceğine yönelik olası yeni sinyaller açısından dikkatle takip edilecek. Avrupa tarafında ise piyasaların odak noktasında, perşembe günü ECB'nin ocak ayı toplantısına ilişkin tutanaklar olacak. Paritede teknik seviyelere bakıldığında ise aylık ortalamanın bulunduğu 1,0805 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0755 seviyesi destek konumunda.

 

 

XAU/USD: Geçtiğimiz hafta son işlem gününde 1.995-2.015 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın seansı 20 günlük hareketli ortalamasının altında 2.012 seviyesinde tamamladı. Geçen hafta beklentilerin üzerinde açıklanan ABD ocak ayı manşet ve çekirdek ÜFE verilerinin ardından Fed'in faiz indirimleri konusunda temkinli yaklaşımının devam edeceği beklentisi artış gösterdi. Bununla beraber tahvil faizlerindeki artış değerli maden üzerindeki baskıyı artırdı. Bu hafta açıklanacak ABD ocak ayı faiz kararına ilişkin toplantı notları takip edilecek. Yukarı yönlü hareketin devamı halinde 2.055 seviyesi direnç olarak öne çıkarken, olası satışların gerçekleşmesi halinde ise 1.995 seviyesi direnç noktası olarak değerlendirilebilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.