FX analizi

Dün yurtiçinde İsveç’in NATO üyeliğinin Meclis’te kabul edilmesi öne çıkan haber olarak izlendi. Bugün ise piyasaları etkileyebilecek bir veri akışı bulunmuyor.

FX analizi
Yayınlama: 24.01.2024
3
A+
A-

USD/TRY: Dün yurtiçinde İsveç'in NATO üyeliğinin Meclis'te kabul edilmesi öne çıkan haber olarak izlendi. Bugün ise piyasaları etkileyebilecek bir veri akışı bulunmuyor. Yurtdışında ise ekonomik veri açısından sakin geçen hafta başlangıcından sonra ABD ocak ayı PMI rakamları takip edilecek. Bilançoların da açıklanmaya başlamasıyla ABD piyasalarda pozitif görünüm sürüyor. Parite tarafında ise net bir değişiklik yok. Kısmi yükseliş eğiliminde olan Dolar/TL dün 30,26 seviyesinde tamamladı. Kurda şu sıralarda dünkü kapanışın hafif üzerinde sakin bir seyir takip ediliyor. Kısmı yukarı yönlü hareketlilik günün geri kalanında sürebilir.

FX analizi

EUR/USD: ABD'de yarın açıklanacak olan dördüncü çeyrek büyüme ve tüketim harcamaları, Fed'in para politikasına yönelik sinyaller bakımından takip edilecek. Verilerin öncesinde açıklanan olumlu finansallar risk iştahını destekledi. ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün %4,13 seviyesinden günü tamamlamasının ardından bu sabah aynı seviyelerde hareket ediyor. Bugün ABD ve Avrupa'da ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan ocak ayı PMI rakamları takip edilecek. Dün Dolar endeksindeki %0,3'lük yükselişin ardından 200 günlük desteğinin altına sarkan paritede kapanış 1,0850 seviyesinden oldu. Şu aşamada 1,0825 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Diğer taraftan olası yükselişlerde ise 1,0895 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

FX analizi

XAU/USD:  Dün 2.020-2038 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü hafif yükselişle 2.029 seviyesinde tamamladı. 20 ve 50 günlük ortalamaların arasında seyreden değerli maden üzerinde, bugün açıklanacak ABD'de ekonomik faaliyetlerin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan ocak ayı S&P Global imalat ve hizmet sektörleri öncü PMI verileri etkili olabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksindeki artış Ons Altın üzerindeki baskıyı arttırabilir. Teknik seviyelere bakıldığında; 2.013 ve 2.000 gün içi destek, 2.035 ve 2.045 sırasıyla direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.