FX analizi

Dün ABD borsalarında hatırı sayılır bir düşüş yaşansa da genel görüntüde net bir değişiklik yok. Fed üyelerinin faiz indiriminde acele etmeyeceklerini açıklamaları bir miktar risk iştahında baskı yaptı.

FX analizi
Yayınlama: 21.12.2023
1
A+
A-

USD/TRY: Dün ABD borsalarında hatırı sayılır bir düşüş yaşansa da genel görüntüde net bir değişiklik yok. Fed üyelerinin faiz indiriminde acele etmeyeceklerini açıklamaları bir miktar risk iştahında baskı yaptı; ancak faiz indirim sürecine girileceği düşüncesi ana hikaye olmaya devam ediyor. Nitekim dünkü satışların ardından ABD vadelilerinde bu sabah alımlar hakim. Dolar ise yine baskı altında. Bugün ABD'de üçüncü çeyrek büyümesi ve işsizlik maaşı başvuruları izlenecek. Yurt içinde ise TCMB faiz kararı TSİ 14'te açıklanacak. Önceki toplantıda TCMB, gelecek toplantılarda daha sınırlı faiz artışları olabileceğine ve yakın zamanda sıkılaştırma döngüsünü tamamlayarak politika faizinde zirve seviyeye ulaşılacağına işaret etmişti. Banka'nın bugünkü toplantısında ise beklentiler, politika faiz oranının Bloomberg Anketi'ne göre 250 baz puanlık artışla %42,50 seviyesine yükseltilmesi yönünde. Bugün ayrıca BDDK'nin haftalık bankacılık sektörü ile TCMB'nin haftalık menkul kıymet istatistikleri takip edilecek. Geçen hafta açıklanan sermaye akımı rakamlarında, 8 Aralık ile biten haftada TL varlıklara bu yılın en yüksek girişinin yaşandığı gözlenmişti. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de sınırlı yükseliş eğilimi devam ediyor. Dün kur hafif yükselişle 29,14 seviyesinden günü kapattı. Bugünkü TCMB faiz kararı kısmi oynaklık yaratabilecekse de kurda sınırlı yükseliş isteği sürebilir.

FX analizi

EUR/USD: ABD tarafında dün açıklanan makro veriler (CB tüketici güveni ve ikinci el konut satışları) beklentilerden iyi geldi. Fed üyelerinden ise faiz indiriminde acele etmeyecekleri yönünde mesajlar gelmeye devam etti. ABD'de bugün üçüncü çeyrek büyümesi ve işsizlik maaşı başvuruları izlenecekken yarın açıklanacak PCE Deflatör verisi Fed tarafından dikkatle takip edilecektir. Fiyatlamalar tarafında; dün %0,4 oranında düşerek 1,0942 seviyesinden kapatan EURUSD'de 1,1020 direnç olarak izlenebilir. Öte yandan, olası düşüşlerde 1,0890 ve 1,0845 sıralı destekler olarak takip edilebilir.

FX analizi

XAU/USD: Fed üyelerinden faiz indirim beklentilerini törpüleyen açıklamaları Dolar'da tepki niteliğinde alımlara neden olsa da genel beklentilerde net bir değişim yok. Diğer yandan, ABD on yıllık tahvil faizi de düşüşünü sürdürüyor. Bu ortamda değerli madende yükseliş isteğinin devam edebileceğini düşünüyoruz ki dünkü kısmi geri çekilmenin ardından bu sabah toparlanma gözlemliyoruz. Teknik olarak, 2.023 ara desteğinin üzerinde kalındıkça 2.048 direnci hedefte kalabilir. Bu seviyenin aşılması durumunda 2.067 gündeme gelebilir. Öte yandan, olası geri çekilmelerde 2.023 desteğinin altında 2.000 seviyesine doğru bir düşüş yaşanabilir.

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.