Formula 1 Bahreyn Pisti’nin güneş enerjisi YEO’dan

YEO Teknoloji, Bahreyn’de 84,8 MWp kapasiteli Güneş Enerjisi Projesi için Bahreyn’de kurulu GETAS Energy Company W.L.L. ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Formula 1 Bahreyn Pisti’nin güneş enerjisi YEO’dan
Yayınlama: 24.10.2023
1
A+
A-

YEO Teknoloji’nin %100 iştiraki olan YEO Enerji Yatırımları A.Ş., Bahreyn hükümeti tarafından 20 yıl alım garantisi verilen 84,8 MWP kapasiteli 4 ayrı yerde inşa edilecek Güneş Enerjisi Santrali Projesi için GETAS Energy Company W.L.L. şirketi ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.

Anlaşmayla birlikte YEO Teknoloji, Formula 1 Bahreyn Pisti, Bahreyn Üniversitesi, Bahreyn Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi ve Al-Dana Amphiteatre için güneş enerjisi santralleri inşa edecek. 

Ortadoğu’nun ilk F1 pisti

Anlaşma kapsamında aralarında Bahreyn Formula 1 pisti de olan toplam 84,8 MWp kapasiteli 4 ayrı GES projesinin yatırımcısı olan GETAS Gulf Solar Energy Company W.L.L'nin (SPV) %10 hissesi YEO Enerji Yatırımları A.Ş.'ye devredilecek.

Bahreyn Grand Prix’si, Ortadoğu'da düzenlenen ilk Formula 1 yarışı olarak biliniyor. Söz konusu iş birliği ile Bahreyn Formula 1 Pisti’nde 23,5 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali anahtar teslim olarak inşa edilecek.

Ayrıca Bahreyn Üniversitesi, Bahreyn Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi ve Al-Dana Amphitheatre kurumları için toplamda  61,3 MWp olan üç güneş enerjisi santralinin (GES) anahtar teslim inşa hakkı, YEO Teknoloji'ye ait olacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.