Finansal Özgürlük Turu başladı: “İlk durak Güneydoğu Anadolu”

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitfinex’in, Türkiye’deki kripto para yatırımcılarını bilgilendirmek amacıyla oluşturduğu Finansal Özgürlük Turu başlıyor. İlk ziyaretini 25 Eylül’de Gaziantep’e gerçekleştiren tur, 7 ay boyunca 21 ayrı şehirde takipçiler ve topluluklarla buluşacak.

Finansal Özgürlük Turu başladı: “İlk durak Güneydoğu Anadolu”
Yayınlama: 28.09.2023
1
A+
A-

Dünyanın en büyük 10 kripto para borsasından biri olan Bitfinex, Türkiye özelinde yeni bir proje hayata geçiriyor. Borsa, Türkiye’deki kripto para yatırımcılarını bilgilendirmek ve kripto paraların geleceğini aktarmak amacıyla 21 şehirden oluşan bir eğitim turuna başladı. Bitfinex bu turla daha önce kripto paralarla hiç tanışmamış insanlara Bitcoin ve blockchain’i anlatmayı, diğer Bitcoin toplulukları ile ağ oluşturarak Bitcoin'in enflasyonist olmayan bir varlık olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

Bitcoin’in geçmişi, yatırımcı psikolojisi, kripto paraların geleceği ve finansal özgürlüğe ilişkin eğitimlerin verileceği Bitfinex Finansal Özgürlük Turu, 25 Eylül’de Gaziantep’te başlarken, önümüzdeki 7 ay boyunca ilk etapta Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Midyat ve Diyarbakır olmak üzere 21 şehri ziyaret edecek. Bitcoin sisteminde basılabilecek 21 milyon Bitcoin'i anlatmayı amaçlayan tur, kripto para dünyasından tanınmış isimlere ev sahipliği yapacak.

İlk Bitcoin borsalarından biri olan Bitfinex, kripto para birimini her zaman destekliyor ve yaygın kabul görmesinin anahtarının eğitim olduğuna inanıyor. 2012 yılında kurulan ve en iyi 10 kripto para borsası arasında yer alan borsa, Bitcoin'in temsil ettiği eşler arası ve merkezi olmayan teknolojilere desteğini ifade etmek için 2022 yılında Özgürlük Manifestosu'nu yayınladı.

Finansal Özgürlük Turu şehirlerin kültürel noktalarına da ulaşacak

Gaziantep ile başlayacak olan eğitim turu, katılımcılarla birlikte Gaziantep Arkeoloji Müzesi ve Zeugma Müzesi ziyaretlerinin ardından gerçekleşecek. Şehirlerin kültürel noktalarını da rotasına alan Finansal Özgürlük Turu; katılımcılarla Göbeklitepe, Karahantepe, Mor Gabriel Manastırı, Deyrülzafaran Manastırı, Meryem Ana Kilisesi gibi kültürel yerleri de ziyaret edecek.

Bitfinex Finansal Özgürlük Turu projesine ilişkin yaptığı açıklamada kripto alanında eğitim ve araştırmanın hayati rolünü vurgulayan Bitfinex CTO'su Paolo Ardoino, “Bitfinex'in Türkiye'deki “Finansal Özgürlük Turu” yatırımcıları eğitme, bilgi ve kültür keşfi gerçekleştirerek kripto para dünyasına ışık tutma konusundaki kararlılığımızın güçlü bir kanıtıdır.” dedi.

Detaylı bilgi ve katılım detayları Bitfinex Türkiye sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden takip edilebilecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.