Filistinli Esirler Heyeti, gizli hapishanelerin ortaya çıkarılmasını talep etti

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistinli Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, İsrail’in 7 Ekim’den sonra kurduğu gizli hapishanelerin ortaya çıkarılması yönünde çağrıda bulundu.

Filistinli Esirler Heyeti, gizli hapishanelerin ortaya çıkarılmasını talep etti
Yayınlama: 19.02.2024
0
A+
A-

Filistinli Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti Başkanı Kaddura Faris, İsrail’in Kanal 13 televizyonunda Filistinli esirlerin tutulduğu ve işkence edildiği gizli hapishanelere ilişkin yayınlanan haberine yönelik yazılı açıklama yaptı.

“İŞGALCİ DEVLET, ULUSLAR ARASI DÜZEYDE YASAKLANMIŞ İŞKENCELER UYGULUYOR”

Faris, “İşgalci devlet, uluslararası düzeyde yasaklanmış işkence ve kötü muamele uyguluyor, biz bir daha (gizli) hapishanenin varlığını görüyoruz. Belki İsrail’in yaptığı bunun da ötesindedir.” ifadelerini kullandı.

Filistinli Esirler Heyeti, gizli hapishanelerin ortaya çıkarılmasını talep etti

İsrail’in gizli hapishanelerde Filistinlileri alıkoyması ve işkence yapması konusunda Faris, “Uluslararası toplum daha neyi bekliyor? İsrail hapishanelerinde Filistinlilere karşı bu şiddet ve işlenen suçlar yetmez mi?” şeklinde tepki gösterdi.

“ZAYIFLIĞINIZIN VE KORKAKLIĞINIZIN MASKESİ DÜŞTÜ”

Faris, “Maalesef bu sorular ve pek çok soru adalet ve insanlık iddiasındakilere karşı yönelttiğimiz öfke çığlıkları haline geldi. Zayıflığınızın ve korkaklığınızın maskesi düştü. İnsanlığınızdan geriye kalanları kurtarın.” ifadeleriyle uluslararası topluma öfkesini vurguladı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in talimatıyla 7 Ekim’den sonra İsrail güçleri tarafından alıkonulan Filistinlilerin uzun zamandır kullanılmayan bir yeraltı hapishanesinde tutulduğu bilgisini veren Faris, İsrail tarafından alıkonulan ve gözaltına alınan tüm Filistinlilere yönelik işkenceyi kınadı.

DÜNYA Haberleri, filistin, İsrail
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.