Filistin’de 900 kişi hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, yapılan saldırılarda 900 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 500 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Hayatını kaybedenlerden 260’ının çocuk ve 230’unun kadın olduğu belirtildi.

Filistin’de 900 kişi hayatını kaybetti
Yayınlama: 11.10.2023
7
A+
A-

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıların dördüncü gününde geçiş noktalarının kapatılarak su ve elektrik hatlarının kesmesinin İsrail'in Gazze'deki bir milyondan fazla sivil vatandaşa yönelik soykırım yapma kararını yansıttığı vurgulandı.

Verilere göre hayatını kaybedenlerin sayısının 900'e, yaralı sayısının ise 4 bin 500'e çıktığı bildirildi. Hayatını kaybedenlerden 260'ının çocuk, 230'unun kadın olduğu belirtildi.

İsrail işgali tarafından ailelerimize yönelik işlenen suçlar, 22 aileyi kaybetmiş, bu ailelerden 150 kişi şehit düşmüştür.

Açıklamada 6 sağlık personelinin hayatını kaybettiği, 15 personelin ise yaralandığı, 8 gazetecinin hayatını kaybettiği ve 20 gazetecinin yaralandığı açıklandı.

Gerçekleştirilen saldırılarda 140 binden fazla sivilin yerinden ederek barınma merkezlerine ve hastane avlularına taşınmaya zorlandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, hastaneler için acil ilaçlar, tıbbi malzemeler, yakıt ve acil ihtiyaçların temin edilmesi için tüm insani ve yardım kuruluşlarına acil yardım çağrısında bulundu. Bakanlık güvenli bir geçiş koridoru açılması için ilgili taraflardan acil harekete geçmelerini talep etti.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.