Filistin Kızılayı korkan çocuğu sakinleştirmek için birlikte Kur-an okudu

Filistin Kızılay görevlisi Rana, küçük Hind’in korkusunu dindirmek amacıyla onunla birlikte Kur’an okudu.

Filistin Kızılayı korkan çocuğu sakinleştirmek için birlikte Kur-an okudu
Yayınlama: 16.02.2024
3
A+
A-

Filistin Kızılayı üç saatten fazla süre, gelip kendisini kurtarmaları için yalvaran 6 yaşındaki Gazzeli kız çocuğu Hind’in ses kaydını yayınladı. Kızılay görevlisi Rana, küçük Hind’in korkusunu dindirmek amacıyla onunla birlikte Kur’an okudu.

SAVUNMASIZ ÇOCUKLARI VURDULAR

Gazzeli 6 yaşındaki kız çocuğu Hind Receb ve 5 akrabası, bulundukları aracın İsrail güçleri tarafından vurulması sonucu öldürülmüştü.

‘ANNE BENİ ALIN’

İsrail güçlerinin kuşatması ve işgali nedeniyle ulaşılamayan araçta yaralı şekilde mahsur kalan Hind’e annesi telefonla ulaştı. Hind, annesine, “Anne, hepsi öldü, gelin alın beni burada tek kalmak istemiyorum.” dedi. Bu konuşmadan sonra Kızılay ekipleri Hind’e ulaşmaya çalıştılar. Ambulansla Hind’in mahsur kaldığı aracı bulmak için yola çıktılar. Ambulans personelli Hin’i telefonda sakinleştirmeye çalıştı. Sağlık personeli küçük kıza birlikte Fatiha suresini okumayı teklif etti. Fatiha-i Şerif’i birlikte okuduktan sonra telefon kapandı. Ekip yoluna devam etti ancak bir süre sonra ekipten de haber alınamadı.

Filistin Kızılayı korkan çocuğu sakinleştirmek için birlikte Kur-an okudu

BEŞ MASUMA GÜNLER SONRA ULAŞTILAR

Küçük Hind ile dayısı, eşi ve 3 çocuğunun cansız bedenlerine 12 günün ardından 10 Şubat’ta İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesi sonrasında ulaşıldı. Hind’in içinde bulunduğu araç, ön camı ve gösterge paneli parçalanmış, yan tarafında kurşun delikleri açılmış halde bulundu.

Filistin Kızılayı, Hind’in arabanın içindeki 6 ceset arasında bulunduğu ve hepsinde de ateşli silah ve bombardıman izleri olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

AMBULANSLARI DA HEDEF ALDILAR

Olay yerine gönderilen Filistin Kızılayına ait ambulansın da bombalandığı belirlendi. Filistin Kızılayı, Gazze kentindeki Tel el-Heva Mahallesi’nde direkt hedef alınan ambulansın içinde Kızılay ekibinden Yusuf Zeyno ve Ahmed Medhun’un da cansız bedenlerine ulaştıklarını açıkladı.

Filistin Kızılayı korkan çocuğu sakinleştirmek için birlikte Kur-an okudu

YANARAK CAN VERDİLER

Hind ile birlikte 6 kişinin cansız bedenlerinin ulaşıldığı aracın yakınlarında ise tamamen yanmış halde başka bir aracın kalıntılarının bulunduğu ve bunun Hind’i almak için gönderilen ambulans olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

DÜNYA Haberleri, filistin, İsrail
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.