Filistin Dışişleri Bakanlığı, Ürdün yardım konvolarına yapılan saldırıyı kınadı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Kerem Şalom ve Beyt Hanun geçiş noktaları üzerinden Gazze Şeridi’ne gıda, un ve diğer insani yardımları taşıyan iki Ürdün yardım konvoyuna aşırıların saldırısını şiddetle kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Ürdün yardım konvolarına yapılan saldırıyı kınadı
Yayınlama: 01.05.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki Ürdün yardım konvoyuna yaptığı saldırıyı kınanırken, Filistin halkına yönelik saldırının durdurulması için acil uluslararası eylem talep etti.

Bakanlık, İsrail'in yardım girişini ve yardıma ihtiyaç duyanlara sağlıklı bir insani ortam sağlanmasını engelleme konusundaki ısrarının, uluslararası sistemin bağlayıcı insani eylem mekanizmaları sağlamadaki başarısızlığını veya varsa bu mekanizmaları harekete geçirme konusundaki isteksizliğini yansıttığına inandığını belirtti.

Ayrıca bakanlık, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığını durdurma, sömürgecilerin ihlallerini engelleme, Filistinli sivillere koruma sağlama, insani yardımın Gazze Şeridi'ne girişini güvence altına alma ve kararlarını uygulamak için etkili uluslararası baskı yapılması çağrısında bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.