Fed sonrası altın satış baskısında

Piyasalar FED sonrası hareketli bir günü geride bırakırken, altın da bu hareketlilikten nasibini aldı. 1931 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, FED öncesi alıcılı seyrederek 1947 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son üç haftanın en yüksek seviyesini kaydetmesine rağmen, dünkü senası kırmızıda kapattı.

Fed sonrası altın satış baskısında
Yayınlama: 22.09.2023
37
A+
A-

Piyasalar FED sonrası hareketli bir günü geride bırakırken, altın da bu hareketlilikten nasibini aldı. 1931 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, FED öncesi alıcılı seyrederek 1947 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son üç haftanın en yüksek seviyesini kaydetmesine rağmen, dünkü senası kırmızıda kapattı. FED’in Eylül ayında faiz artırım kararı vermemiş olmasına rağmen şahin söylemlerini devam ettirmesi altının üzerinde baskı yarattı. FED bir faiz artırımını daha masada tuttuğunu duyurmasının yanı sıra, enflasyonun henüz kontrol altına alındığına emin olmadıklarını vurgulandı. Başkan Jerome Powell basının sorularını cevapladığı sırada belirsizliklerin devam ettiğini savunurken, doğal faiz seviyesinin de yukarı çekildiğini savundu. Genel olarak şahin tutum içerisin olan Powell altının üzerindeki baskı devam ederken, 1920 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş altınla paralel şekilde hareket etmesine karşın altının aksine dünkü seansı artıda kapatmayı başardı. 23,24 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan gümüş, 23,40 dolar/ons seviyesinden gün sonu kapanışı yaparak yüzde 0,7 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin dünkü seansta kırmızıda kapanış yaparak satıcılı bir günü geride bıraktı. 931 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 922 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,9 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum da seansı kırmızıda kapatan bir diğer kıymetli maden olurken, kayıpları sınırlı olsa da günü artıda kapatmayı başaramadı. 1264 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 1261 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 0,1 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak TROY


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.