Expedition 70-71 mürettebatı bilim keşif gezisi için uzay istasyonuna ulaştı

NASA astronotu Loral O’Hara ve Roscosmos’un iki kozmonotundan oluşan Expedition 70-71 mürettebatı, 15 Eylül Cuma günü Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) güvenli bir şekilde ulaştı.

Expedition 70-71 mürettebatı bilim keşif gezisi için uzay istasyonuna ulaştı
Yayınlama: 17.09.2023
4
A+
A-

NASA astronotu Loral O’Hara ve Roscosmos'un iki kozmonotu, 15 Eylül Cuma günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) güvenli bir şekilde ulaştılar ve böylelikle istasyondaki kişi sayısı 10'a çıktı. O’Hara'yı, aynı zamanda Oleg Kononenko ve Nikolai Chub'u taşıyan Soyuz MS-24 uzay aracı, Kazakistan'ın Baikonur Uzay Üssü'nden saat 11:44'te gerçekleşen mürettebat fırlatmasından yaklaşık üç saat sonra, saat 14:53'te istasyonun Rassvet modülüne kenetlendi.

O’Hara, Kononenko ve Chub, kapılar 17:10'da açıldığında Expedition 69 mürettebatına katılacaklar. O’Hara, uzay istasyonunda altı ay geçirecek, Kononenko ve Chub ise bir yıl boyunca uzay istasyonunda görev yapacaklar. Tüm insanlar için fayda sağlamak amacıyla teknoloji geliştirme, Dünya bilimleri, biyoloji ve insan araştırması konularında çalışacaklar. Bu, O’Hara için ilk uzay uçuşu, Kononenko için beşinci ve Chub için ilk uzay uçuşu oldu.

Expedition 70, rekor kıran NASA astronotu Frank Rubio ile Roscosmos kozmonotları Sergey Prokopyev ve Dmitri Petelin'in ayrılmasının ardından 27 Eylül Çarşamba günü başlayacak. 

Rubio, yakın zamanda bir Amerikalı astronotun tek seferlik en uzun uzay uçuşu rekorunu kırdı. Bir yıl boyunca uzay istasyonunda kaldıktan sonra, üçlü 27 Eylül'de Kazakistan'a iniş yapacak ve bu noktada Rubio toplamda 371 gün uzayda geçirerek, Amerikalı astronotun tek seferlik en uzun uzay uçuşu rekorunu kıracak.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.