AKM’de haftalık etkinlikler

İstanbul’da gerçekleşen unutulmaz etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam eden Atatürk Kültür Merkezi, 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasındaki programıyla dikkat çekiyor.

AKM’de haftalık etkinlikler
Yayınlama: 24.10.2023
2
A+
A-

Anadolu Ateşi- Türk Telekom Opera Salonu- 31 Ekim Salı 20.00- 6 Kasım Pazartesi-20:00

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Giselle – İstanbul Devlet Opera Ve Balesi – Türk Telekom Opera Salonu- 1 Kasım Çarşamba 20:00

Aşk, hüsran, ölüm, vicdan azabı, kavuşamama ve yeniden birleşme düşü ekseninde geçen Giselle; tüm bu ‘imkansız aşk’, ‘zengin erkek – fakir kız’ gibi dramatik konuları ve ikinci perdede gerçek dışı, fantastik olayları anlatırken gerek koreografide gerekse görsellikle seçilen estetik dil sayesinde, romantik balenin baş yapıtlarından biri haline geldi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bu yıl yeniden repertuvarında yer verdiği Giselle balesini Zeynep Sunal Öngün sahneye koyuyor.

Atatürk Haftası Konseri – İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu- AKM Çok Amaçlı Salon- 2 Kasım Perşembe- 19.00

Sanat Yönetmeni Ferruh Yarkın önderliğindeki konser, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu tarafından sahneye konacak. Atatürk'ü Anma Haftası nedeniyle 2 Kasım 2023 tarihinde AKM Çok Amaçlı Salonda saat 19.00'da Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuvarla siz değerli sanatseverlerin karşısında olacak.

Faust Operası – İstanbul Devlet ve Opera Balesi – Türk Telekom Opera Salonu -2 Kasım Perşembe-20:00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Gounod’nun başyapıtını sanatseverlerle buluşturuyor. Alman yazar J. W. Goethe’nin aynı adlı eserinden uyarlanan, Fransız besteci Charles-François Gounod’nun başyapıtı “Faust” operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor.

AKM’de haftalık etkinlikler

Müzik Takvimi Kasım Ayından Yansıyanlar – Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu – AKM Çok Amaçlı Salon – 3 Kasım Cuma 19.00

Programı Mehmet Güntekin, koro ses ve saz sanatçılarının refakatiyle sunuyor. Programda Aybige Demir Okan, Taner Yalçın solist olarak Şehnaz Ayan, Serap Çağlayan, Murat Aydemir sazlarda yer alıyor.

Dans Adrenalin Prömiyeri/İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu – AKM  Tiyatro Salonu- 4 Kasım Cumartesi 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDT İstanbul, beş parçadan oluşan Dans Adrenalin adlı programıyla 2023-24 sanat sezonuna başlıyor

Richard – Türk Telekom Opera Salonu – 5 Kasım Pazar 20:00

Okan Bayülgen, Shakespeare’in Richard’ı hikayeleştirmesini tartışmaya açıyor. Yabancı olmayı, yalnızlaşmayı, vahşileşmeyi tartışırken hayali bir tiyatro kumpanyası Shakespeare’in III. Richard’ını tekrar oynuyor.

Babamın Şarkıları – Mercan Selçuk Dans Topluluğu – AKM Tiyatro Salonu -6 Kasım Pazartesi 20.30

Timur Selçuk'u, aramızdan ayrılışının 3. yılında anıyoruz. Eşi, kızları ve Mercan Selçuk Dans Topluluğu sanatçılarının hazırladığı “Babamın Şarkıları” modern bale temsili, 6- 9 Kasım akşamları saat 20.30'da sanatseverler için ücretsiz olarak AKM Tiyatro Salonu’nda olacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.