Eskişehir’de zeytinyağı ve sağlık konuşuldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen Zeytinyağı ve Sağlık Paneli, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ve Zeytin Dostu Derneği işbirliğiyle Haller Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.

Eskişehir’de zeytinyağı ve sağlık konuşuldu
Yayınlama: 13.11.2023
16
A+
A-

Panelin moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya üstlendi. Panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Yahya R. Laleli, Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, Dr. Öğr. Üy. Cenap Yılmaz ve Dr. Gül Kahraman yer aldı.

Etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Zeytin Dostu Derneği Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, Butik Zeytin ve Zeytinyağcılar Dernek Başkanı Ecz. Atilla Totoş ve Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya da katılarak açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Büyükerşen, Sarıcakaya ve Mihalgazi bölgesinde zeytincilik üzerine verdikleri destekleri vurgulayarak, bölgede yapılan çalışmaların önemine değindi. Özellikle kadın üreticiler başta olmak üzere bölgede zeytinle uğraşan çiftçilere 15 bin adet zeytin fidanı dağıtıldığını ve Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın danışmanlığında 21 çiftçinin bahçesinden elde edilen zeytinle bin litrenin üzerinde natürel sızma zeytinyağı elde edildiğini paylaştı.

Zeytinyağının sağlık açısından önemine vurgu yapan Başkan Büyükerşen, Orta Sakarya Vadisi'nde zeytinciliğin desteklenmeye devam edeceğini belirtti. TARİŞ tarafından belirlenen zeytinyağı alım fiyatının bu yıl yüzde 300'e yakın artarak 295 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.