Eskişehir’de üretilen zeytinyağı vatandaşlardan ilgi görüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Orta Sakarya Vadisi’nde yürütülen zeytinciliği geliştirme projesi kapsamında zeytin hasadından elde edilen zeytinyağı, Dorlion markasıyla satışa çıktığı Üretici Marketlerde, Eskişehirlilerden ilgi görüyor.

Eskişehir’de üretilen zeytinyağı vatandaşlardan ilgi görüyor
Yayınlama: 16.05.2024
4
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Orta Sakarya Vadisinde zeytin yetiştiriciliğini artırmak, erken hasat soğuk sıkım ile natürel zeytinyağı elde etmek ve bu zeytinyağının minör bileşenlerinin yetkili laboratuvarlarda analizlerini yaptırıp bölgenin zeytine ve zeytinyağına kattığı değerleri belirlemek amacıyla hazırladığı projeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda Anadolu’da Zeytin Baba olarak bilinen ve Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın danışmanlığında yürütülen proje büyümeye devam ediyor.

Projenin geldiği aşamayı ve elde edilen kaliteli zeytinyağı hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, şunları söyledi:

“2023 üretim yılında Sarıcakaya İlçesi Mayıslar mahallesindeki zeytin üreticilerinin bahçeleri tek tek gezilerek 21 üreticiye ait bahçeden 10 ton zeytin meyvesi toplanmaya karar verilmiştir. 10-24 Ekim 2023 tarihleri arasında erken dönem hasat yöntemi ile toplanan 10.3 kilo zeytin, Sarıcakaya İlçesi Laçin mahallesinde bulunan arazimize getirtilen mobil zeytin işleme makinası ile işlenmiştir. İşlenerek elde edilen yaklaşık 1 litre natürel zeytinyağı şişelenmek üzere dolum tesisine gönderilmiş; aynı zamanda analizleri yaptırılmıştır.”

Büyükşehir Belediyesi Üretici Marketlerde Eskişehir’in ilk yerleşim yeri ve tarihteki en eski ismi olan Dorlion markasıyla satışa sunulan zeytinyağları, vatandaşların beğenisini kazandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.