Eskişehir’de Uçurtma Şenliği düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi tarafından 2024 teması “Böcekleri Koru, Kuşları Koru!” olan Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde farkındalık amacıyla Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Eskişehir’de Uçurtma Şenliği düzenlendi
Yayınlama: 20.05.2024
2
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında türlerin çeşitliliğini, doğal yaşam alanlarının özelliklerini ve türlerin ve yaşam alanlarının korunmasının önemini göstermek amacıyla kurulan Hayvanat Bahçesi, düzenlendiği etkinliklerle farkındalık yaratmaya devam ediyor.

7 yılda 5 milyona yakın ziyaretçi ağırlayan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Dünya Göçmen Kuşlar Günü için özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

Eskişehir’de Uçurtma Şenliği düzenlendi

Göçmen kuşların hayatta kalması ve refahı için ekosistemlerinin korunmasının önemini vurgulayarak tüm dünyada farkındalık kazandırmayı amaçlayan Dünya Göçmen Kuşlar Günü bu yıl “Böcekleri Koru, Kuşları Koru!” teması ile kutlandı.

Göç yollarında ve üreme alanlarındaki azalan böcek popülasyonunun kuşların yaşamını olumsuz etkilediğini vurgulayan kutlama kapsamındaki Uçurtma Şenliği, güneşli ve güzel bir havada bir havada gerçekleşti. Uçurtmalarını uçuran çocukların heyecanına ise aileleri ortak oldu. Hayvanat Bahçesi görevlileri tarafından çocuklara akbaba şeklinde uçurtmalar hediye edildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.