Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden özel bireylere afet eğitimi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında zihinsel engelli ve işitme engelli bireylere yönelik afet eğitimi gerçekleştirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden özel bireylere afet eğitimi
Yayınlama: 16.05.2024
3
A+
A-

Engelli bireylerin güçlendirilmesi, haklarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda Afet İşleri Dairesi Başkanlığınca özel bireylere yönelik atölyeler düzenlendi.

Afet yönetiminde şehrin tüm bireylerine eşit ve adil bir şekilde ulaşmayı hedeflediklerini ve özel gereksinimlere duyarlı afet yönetim stratejilerinin geliştirilmesinin önem arz ettiğini vurgulayan Afet İşleri Dairesi yetkilileri, özel gereksinimli bireylerin afet durumundan en az zararla etkilenmesi için çalışmaların süreceğini belirtti.

İlk olarak Engelliler Haftası kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nden hizmet alan özel bireylere, afete hazırlık süreçleri ve afet anı planlaması ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı “Afete Dayanıklı Yapılar Atölyesi” gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM) öğrencilerine yönelik ise afet öncesi, sırası ve sonrası planlamalarına yönelik “Afet ve Acil Durum Çantası” atölyesi düzenlendi. Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi ve İÇEM yetkilileri afetlerde zarar görebilirlikleri topluma oranla yüksek olan özel gereksinimli öğrencilere yönelik gerçekleştirilen anlamlı etkinlik için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.