‘Esir alınan İsrailli kadın’ gerçeği belli oldu! Bakın kim çıktı

“Hamas güçleri genç bir İsrailli kadını esir aldı” iddiasının doğru olmadığı, iddiaya konu görüntülerdeki kadının Rosey isimli Filistinli sosyal medya fenomeni olduğu ortaya çıktı

‘Esir alınan İsrailli kadın’ gerçeği belli oldu! Bakın kim çıktı
Yayınlama: 07.10.2023
4
A+
A-

İsrail-Filistin hattında tansiyon yükseldi. Hamas tarafından hedef alınan İsrail’e sabah saatlerinde büyük çaplı bir operasyon başlatıldı. Operasyonun adı ‘Aksa tufanı’ olarak belirtilirken harekatla ilgili bazı görüntüler sosyal medyada geniş yankı buldu.

Yayınlanan bir görüntüde İsrailli bir kadının el-Kassam Tugayları tarafından esir alındığı iddia edildi. Görüntülerde kadının esir alınırken gülümsemesi ve mutlu tavırları tartışma konusu oldu. 

KADIN FİLİSTİNLİ FENOMEN ÇIKTI

Esir alınan kadınla ilgili çok sayıda yorum yapılırken olayın aslı belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada görüntülerdeki kadın, İsrailli olmadığı, “Rosey” isimli Filistinli sosyal medya fenomeni olduğu ve çekim yapmak istediği esnada bölgeden uzaklaştırıldığı belirtildi.

DMM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, “Hamas güçleri genç bir İsrailli kadını esir aldı” iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntülerdeki kadın, “Rosey” isimli Filistinli sosyal medya fenomenidir ve çekim yapmak isterken alandan uzaklaştırılmaktadır.

‘Esir alınan İsrailli kadın’ gerçeği belli oldu! Bakın kim çıktı

DÜNYA Haberleri, esir alınan israilli kadın, filistin
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.