Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi özel çocuklara umut oluyor

Doğuştan konuşma bozukluğu olan 6 yaşındaki Ebrar Karagöz, Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde aldığı eğitimle konuşma yetisini daha ileri seviyeye taşıdı.

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi özel çocuklara umut oluyor
Yayınlama: 02.10.2023
4
A+
A-

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde, Dil ve Konuşma Terapisi eğitimi alan 6 yaşındaki Ebrar Karagöz, büyük bir gelişme göstererek konuşma yetisini geliştirdi. Her çocuğun gelişim seviyesine uygun eğitimlerin verildiği merkezde, 8 aydır bireysel eğitim alan Karagöz, eğitimler sonunda kısıtlı kelime dağarcığını geliştirerek, akıcı konuşmaya başladı. Özel Eğitim Merkezi’ne çok kolay ulaştığını ifade eden anne Hanım Karagöz, verilen hizmetlerden memnun olduğunu ifade ederek, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

“Süreci olumlu anlamda ilerlettik”

8 aydır verilen eğitimlerin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Esenyurt Belediyesi’nde görevli Odyolog Cansu Bicem Torcu, “Ebrar ile 8 aydır konuşma seanslarımıza devam ediyoruz. Ebrar’da, kurumumuza geldiğinde yoğun artikülasyon problemi gözlemlenmekteydi. Yapılan değerlendirme ve uygulanan doğru terapiyle süreci olumlu anlamda ilerlettik. Şu an öğrencimizin başlangıçta çıkaramadığı sesleri çok daha iyi çıkarabildiğini, iletişim becerileri ile birlikte sosyal becerilerinde de gelişme gösterdiğini gözlemliyoruz. Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi olarak özel çocuklarımıza umut olmaya devam ediyoruz” dedi.

“Konuşma yetisini geliştirdi”

Verilen eğitimlerin hayatlarını değiştirdiğini ifade eden anne Hanım Karagöz ise şöyle konuştu: “Merkeze 8 aydır geliyoruz. Ebrar buraya ilk geldiğinde cümle kuramıyordu. Harfleri çıkarmakta zorluk çekiyordu ama verilen terapiler sayesinde söyleyemediği harfleri söylemeye başladı. Seanslar bitmek üzere ve Ebrar konuşma yetisini daha da geliştirdi. Ben son olarak bize bu imkânı tanıyan Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederim.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.