Esen: “Kadınların adaylıklarını desteklemek için eğitim toplantıları düzenleyeceğiz”

DEVA Partili Milletvekili Elif Esen, yerel seçimlerde kadınların adaylıklarını desteklemeye ve yerel yönetimlerde kadın sayısını arttırmaya yönelik başlattıkları projeyi Meclis’te yaptığı konuşma ile duyurdu.

Esen: “Kadınların adaylıklarını desteklemek için eğitim toplantıları düzenleyeceğiz”
Yayınlama: 01.11.2023
0
A+
A-

 Esen, “’Yerelde kadına yer var’ diyoruz. Amacımız; Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yerel yönetimlerin her kademesinde, belediye meclislerinde daha çok kadının var olması” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, önümüzdeki yerel seçimlerde kadınların adaylıklarını desteklemek ve yerel yönetimlerde her kademesinde kadın sayısını arttırmak üzere başlattıkları projeyi duyurdu.

‘Amacımız daha çok kadının yaşadığı yerle ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olması’

Projenin, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözüne teşekkürlerini göstermek amacıyla hayata geçirileceğini belirten Esen, “’Yerelde kadına yer var’ diyoruz. Amacımız; Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yerel yönetimlerin her kademesinde, belediye meclislerinde daha çok kadının var olması. Amacımız daha çok kadının yaşadığı yerle ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olması.” ifadelerini kullandı.

Esen, projenin hedeflerini şöyle özetledi:

“Hedefimiz; kadınların, kız çocuklarının ve tüm toplumun sorun ve ihtiyaçlarına daha etkin çözümler üretebilmek, daha güçlü bir denetim mekanizması ile güvende olabilmek ve yaşadığımız ilimize, ilçemize fayda sağlamak.”

‘Ülkesine değer veren tüm kadınlara davet’

Kadınların adaylıklarını desteklemek üzere yakın zamanda, tüm Türkiye’den katılıma fırsat sağlayacak, çevrimiçi bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenleyeceklerini ve aşamaların sosyal medya kanallarından yapılan duyurularla kamuoyu ile paylaşılacağını duyuran Esen, “Bu, ülkesine değer veren tüm kadınlara açık bir davettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılı, biz kadınların ellerinde daha da ileriye yükselsin!” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.