Esas Sosyal’e uluslararası 2 ödül daha

Esas Sosyal, bu yıl 13. kez düzenlenen ve dünyanın önde gelen iş ödülleri olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri merkezli The Globee Business Awards ödül programında “Genç İstihdam Stratejisi” kategorisinde altın, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” kategorisinde ise gümüş ödül kazandı.

Esas Sosyal’e uluslararası 2 ödül daha
Yayınlama: 25.10.2023
0
A+
A-

Eğitimli genç işsizliği konusunda çözüm modelleri sunan Esas Sosyal, bu kez Globee International Business Awards’da Altın ve Gümüş ödüle layık görüldü.

Türkiye'nin lider yatırım şirketi Esas Holding'in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal; “gençlik ve istihdam” alanında hayata geçirdiği sosyal yatırım programları ile başarısını bir kez daha uluslararası ödüllerle global arenada duyurdu. Esas Sosyal, bu yıl 13. kez düzenlenen ve dünyanın önde gelen iş ödülleri olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri merkezli The Globee Business Awards ödül programında “Genç İstihdam Stratejisi” kategorisinde altın, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” kategorisinde ise gümüş ödül kazandı.

Esas Sosyal; 2015 yılından bu yana araştırmalarının odağında hayata geçirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun Programları ile bugüne kadar işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan 900 gencin işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sağladı. Esas Sosyal, sürdürülebilir ve ölçülebilir çözüm modelleri kapsamında gençlerin potansiyellerini geliştirmek, iş hayatına öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmalarını sağlayabilmek adına kurumsal ve ayni destekçiler, katılımcılar, mentorlar, mezunlar, STK yöneticileri, İK profesyonelleri ve eğitmenlerin yer aldığı 4.000 kişiyi aşan geniş bir ekosistem geliştirdi.

Seçkin jüri üyeleri tarafından gençlik ve istihdam alanında ödüle layık görülmekten dolayı gurur duyduklarını belirten Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Her geçen yıl yarattığımız sosyal etkinin ödüllerle taçlandırılması daha iyisini yapmamız için bizi motive ediyor. ‘Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar’ diyerek yola çıktık ve bugün çok büyük bir ekosistem yarattık. İş dünyasının en iyilerinin seçildiği The Globee Business Awards ile eğitimli genç işsizliği konusunda böylesine değerli iki ödülü alırken başta Esas Sosyal ekibi olmak üzere gençlere fırsat eşitliği sağlama yolculuğumuzda bize eşlik eden ekosistemimizin güçlü oyuncuları olan kurumlara, STK’lara, katılımcılara, mentorlara, İK profesyonellerine ve eğitimcilerimize çok teşekkür ederim. Gençlerin potansiyellerini geliştirmeleri ve akranlarıyla eşit şartlara sahip olmaları için bize inandılar, güvendiler ve çözüm modellerimizi geliştirmemiz için yanımızda oldular. El ele vererek güçlerimizi geleceğimiz olan gençler için birleştirdik ve bu başarımız ülkemizin sınırlarını bir kez daha aştı. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık anlayışıyla sosyal fayda yaratma yolculuğumuzda gençlere daha fazla fırsat vermek için sosyal yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Esas Sosyal Hakkında:

Türkiye’nin lider yatırım gruplarından Esas Holding'in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım yapma vizyonu ile kuruldu. 2015 yılından bu yana genç istihdamında fırsat eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık misyonuyla sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar hayata geçiren Esas Sosyal’in liderliğini Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı üstleniyor. İşverenlerce daha az bilinen devlet üniversitelerindeki gençlerin istihdama geçişte karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya çalışan Esas Sosyal, eğitimli genç işsizliğine çözüm modeli olan Programları etrafında özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, iş insanları, yöneticiler ve gençlerden oluşan 4.000 kişilik güçlü bir ekosistemi harekete geçiriyor. 

Esas Sosyal’e uluslararası 2 ödül daha

www.esassosyal.org

 

Esas Sosyal’e uluslararası 2 ödül daha


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.