ESAK, Esenyurt’u olası afetlere hazırlıyor

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), bünyesindeki gönüllü personeli bilinçlendirerek Esenyurt’u olası afetlere hazırlıyor.

ESAK, Esenyurt’u olası afetlere hazırlıyor
Yayınlama: 27.05.2024
0
A+
A-

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), bünyesindeki gönüllü arama kurtarma personeline deprem bilinci eğitimi ve ilk yardım eğitimi veriyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in talimatıyla verilen eğitimlerde Esenyurt’un kahramanları, ilk yardım eğitimlerinin yanı sıra olası bir doğal afette gerekli olan ekipmanların kullanımını da öğreniyor. Doğal afetlere yönelik eğitimlerin ilçe genelinde devam edeceğini belirten ESAK yetkilileri, çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Eğitimlerin içeriğiyle ilgili bilgi veren Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Personeli Ömer Faruk Akbalık, “Eğitimlerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Gerekli malzemelerin kullanımını hatırlamak, öğrendiğimiz deprem bilinci eğitimini ve ilk yardımla ilgili bilgileri tekrar etmek için eğitimlerimiz önem teşkil ediyor. Olası bir doğal afet ya da kaza anında yaralı vatandaşlara yardımcı olabilmek adına bu eğitimlerimizi sık sık gerçekleştiriyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.