Erdoğan: “Türkiye’den Avrupa’ya enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirdiği ABD ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan: “Türkiye’den Avrupa’ya enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacağız”
Yayınlama: 21.09.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ABD ziyaretinde dönüşü gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle:

“Ülkelerin birbiri ardınca KKTC’yi bağımsız devlet olarak tanıması Doğu Akdeniz’de barışa ve huzura hizmet eder.

BM, reformları yapamaz, kendini zamanın ruhuna uygun hale getiremezse barışı koruma misyonunu sağlayamaz. Rusya-Ukrayna savaşı bunun en somut örneğidir.

(Orta Vadeli Program) Açıkladıktan sonra ekonomimize yönelik ilgiyi G20'de görmüştük. ABD’de bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti.

Türkiye bir hukuk devletidir ve misafirlerimize yönelik şiddet içeren alçakça saldırıların failleri gerekli cezaları hukuk önünde alacaklardır.

Aileyi korumak, Türkiye’yi, vatanı korumaktır. Bu sorunla etkin biçimde mücadele edeceğiz. Uluslararası zeminde bu mücadelede iş birliklerine hazırız.

İsrail'le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız. Sadece Türkiye'ye değil, Türkiye'den Avrupa'ya da enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacağız.

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya) 'Siz bu ziyareti bir gerçekleştirin, ardından da ben ekibimle İsrail ziyaretini gerçekleştireyim' dedim, mutabık kaldık.

Selanik Zirvesi, Türkiye-Yunanistan arasında önemli sıçrama olacak. Dışişleri Bakanlarımız hazırlıkları yapacak, Selanik'te 7 Aralık'ta zirveyi yapacağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.