Enflasyon verisi sonrası kıymetliler değer kazandı

Enflasyon verisinin açıklandığı günde altın oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken, geçtiğimiz haftanın tüm kayıplarını geri almış oldu.

Enflasyon verisi sonrası kıymetliler değer kazandı
Yayınlama: 15.11.2023
0
A+
A-

Enflasyon verisinin açıklandığı günde altın oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken, geçtiğimiz haftanın tüm kayıplarını geri almış oldu. 1946 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu alıcılı bir günü yaşarken, enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması sonrası daha da ivmelendi. ABD’de açıklanan enflasyon verisi Ekim ayında artış göstermezken, yıllıkta yüzde 3,2’ye gerilemiş oldu. Bu veri piyasada FED’in faiz artırım döngüsünde sona geldiğini işaret ederken, altında sert alış getirdi. Altında bu alımdan payına düşeni alırken, 1963 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş de dünkü piyasadaki ralliden istifade ederek 23 dolar/onsun üzerine döndü. 22,31 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 23,09 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 3,5 kazançla elde etmiş oldu.

 

Platin de kıymetli madenler rallisine katılarak kazançlı bir günü geride bıraktı. 868 dolar/onstan başladığı günü, 889 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 2,4 kazançla günü tamamladı.

 

Paladyum kazançlı bir günü elde etmesinin yanı sıra, 1000 dolar/onsun üzerine dönmeyi başardığı bir günü geride bıraktı. 986 dolar/onstan güne başlayan paladyum,1017 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 3,2 kazançla günü tamamladı.

Kaynak TROY


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.