Endonezya Büyükelçisi Purnama, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama’yı makamında ağırladı.

Endonezya Büyükelçisi Purnama, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti
Yayınlama: 07.03.2024
0
A+
A-

Ziyarette kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama’ya fuaye alanında dünya paleontoloji tarihine ışık tutan 7,5 milyon yıllık fosillerin ayaklandırma çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sergi gezisinin ardından Başkan Büyükkılıç, Büyükelçi Purnama ile birlikte başkanlık makamına geçti.

Başkan Büyükkılıç, kentte yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında bilgiler vererek, “Kayseri iki tıp fakültesi yer alan ve Covid 19 aşısını bulan bir şehirdir. 800 yıl önce Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ilk kurulan fakülte olarak bilinir. Kayseri, geçmişten beri sağlığın merkezidir. O açıdan sağlık turizmi, termal turizm ve kayak turizmi çok önem arz etmektedir” dedi.

Kayseri’de olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, “Bu güzel ülke ile ekonomik iş birliğini arttırmak istiyoruz. Bu özellikle hedefleniyor. Türkiye ve Endonezya arasında ticaretin artması için çabalıyoruz. Şuanda bizim ticaretimiz 2,3 milyar dolar olarak görülüyor. Kayseri ile 21 milyon dolar şuanda. Bunu arttırmak lazım” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.