Emirates, Sidney seferlerini A380 ile gerçekleştireceğini duyurdu

Uçuş ağı kapsamında yolcularının erişim olanaklarını artırmak için kararlıkla çalışmaya devam eden Emirates, Sidney seferlerini tamamen A380 ile gerçekleştireceğini duyurdu.

Emirates, Sidney seferlerini A380 ile gerçekleştireceğini duyurdu
Yayınlama: 21.09.2023
0
A+
A-

Sidney havalimanında halihazırda kullanımda olan üç slotu bulunan havayolu, 4 Kasım 2023’den itibaren üçüncü günlük seferinde de çift katlı uçağını kullanmaya başlayarak haftada yaklaşık 2 bin ilave koltuk kapasitesi sunacak.

489 koltuk kapasiteli üç sınıflı Emirates A380, halihazırda EK 416 ve 417 sayılı seferleri gerçekleştiren Boeing 777-300ER’nin yerini alacak. Her gidiş-dönüş uçuşu günde 260’tan fazla ilave koltuk kapasitesi sağlarken Dubai kalkışlı ve varışlı daha fazla bağlantı seçeneğinin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki uçuş noktalarına dünya çapında erişim sunuyor. Üçüncü A380 seferi, A380’nin Sidney’e yaptığı ve Emirates’in en yeni Premium Economy kabininin yer aldığı dört sınıflı diğer iki seferi tamamlayacak. 

Emirates hâlihazırda Avustralya’ya haftada 63 sefer gerçekleştirerek dört ana aktarma noktasından gidiş-dönüş yaklaşık 56 bin koltuk sunuyor. Melbourne ve Sidney’e günde üç sefer yapılırken, Brisbane’e günde iki sefer gerçekleştiriliyor. Havayolu ayrıca amiral gemisi A380’le Perth’e de sefer düzenliyor. Emirates, Melbourne-Singapur seferlerini yeniden başlatırken, Sidney ve Christchurch arasında bağlantı seferleri yaparak yolculara trans-Tasman güzergâhındaki tek A380 deneyimini sunuyor.

Adelaide seferleri yeniden başlıyor

Emirates Airbus A350’nin 2024 yaz sezonunda kullanıma girmesiyle, havayolu global ağını daha da genişletme fırsatı yakalayarak filosunu büyütecek ve Adelaide gibi noktalara sefer yapacak uzun menzilli Emirates uçaklarının sayısı artacak. Havayolu, Avustralya’nın her noktasından yolcuyu Emirates’in uçuş ağıyla yeniden buluşturma taahhüdünün bir parçası olarak direkt uçuşları yeniden başlatmak için Adelaide Havalimanı ile görüşmelerini sürdürüyor.

Sidney’e yapılacak üçüncü A380 seferi, Dubai’den 21:30’da kalkacak yerel saatle 18.20’de Sydney’e inecek. Dönüş uçuşu, Sydney’den 21.10’da kalkacak ve yerel saatle 04.30’da Dubai'ye varacak.

Emirates, dünya çapında hiç olmadığı kadar artan seyahat talebini karşılamak için amiral gemisi A380’le yaptığı seferleri artırmayı sürdürüyor. Havayolu hâlihazırda 50’den fazla uçuş noktasına A380 seferleri düzenliyor ve ilerleyen aylarda uçağın daha fazla şehre uçması planlanıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.