Ekmen: Yeni Cumhurbaşkanlığı Genelgesi mevsimlik tarım işçilerine umut olabilir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanlığı tarafından mevsimlik tarım işçilerine yönelik yayımlanan yeni genelgenin önemini vurgulayarak, bu genelgenin etkin uygulanmasını izlemeye alacaklarını belirtti.

Ekmen: Yeni Cumhurbaşkanlığı Genelgesi mevsimlik tarım işçilerine umut olabilir
Yayınlama: 28.04.2024
3
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı tarafından mevsimlik tarım işçilerine sunulacak hizmetleri düzenleyen yeni bir genelge yayımlandı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, genelgenin mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştireceğine dair umutlarını ifade etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanları, sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik, istihdam ve sosyal güvenlik gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Ekmen, bu genelgenin önceki yıllarda yayımlanan 2010 ve 2017 tarihli Başbakanlık genelgelerinin bir güncellemesi olduğunu belirtti ve “Cumhurbaşkanlığı sisteminin beşinci yılında bu genelgenin yayımlanmış olması, uzun süredir süregelen bir sorunun çözümüne yönelik önemli bir adım olabilir.” dedi.

Ekmen, bu genelgeyle birlikte mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi ve onların daha iyi bir yaşam kalitesine kavuşturulması amacıyla devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu genelgenin uygulama sürecini takip ederek, işçilerimizin hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşmalarını destekleyeceğiz” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.