Ekmen: Tek istedikleri yakınlarına ait bir mezar ve olayların aydınlatılmasıdır

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) basın toplantısı sonrası Genel Kurul’da Cumartesi Annelerinin taleplerini ve mağduriyetlerini gündeme getirdi.

Ekmen: Tek istedikleri yakınlarına ait bir mezar ve olayların aydınlatılmasıdır
Yayınlama: 09.05.2024
2
A+
A-

DEVA Partili Ekmen, gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayanlardan oluşan ve kamuoyunda Cumartesi Anneleri olarak bilinen topluluğun, bilindiği gibi 1995’ten beri yani 29 yıldır neredeyse kesintisiz bir şekilde her cumartesi Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaşanan mağduriyetleri kabullenerek sorunu en kısa zamanda çözeceğiz açıklamasından sonra Cumartesi Annelerinin 10 kişilik temsili bir heyetle bu haftalık eylemlerini gerçekleştirdiğini ifade eden Ekmen, bunun yetersiz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi’nin tespit ettiği hak mağduriyetinin tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Bu ailelerin ne bir taşkınlık yaptığını ne de kamu düzenini bozduğunu belirten Ekmen, “Tek istedikleri yakınlarına ait bir mezar ve olayların aydınlatılmasıdır” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.