Ekmen: Olayın şeklini kapatın ve bir hukukçu olarak inceleyin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, fahiş fiyat artışlarından dolayı TBMM Genel Kurulu’na gelen kanun tasarısının görüşmeleri sırasında Osman Kavala, Can Atalay ve Selahattin Demirtaş’ın yargılamalarını gündemine aldı.

Ekmen: Olayın şeklini kapatın ve bir hukukçu olarak inceleyin
Yayınlama: 24.05.2024
0
A+
A-

Ekmen, Türkiye'deki  hukuk ve yargı uygulamalarına örnek vererek, “Kavala, Can Atalay, Selahattin Demirtaş'la özdeşleşmiş dosyalar herkesin malumudur. Hukukçu AK Partili arkadaşlardan rica ediyorum, bu 3 dosyayı önünüze alın; gözünüzü kapatmak için olayın geçtiği ülkeyi, sanığın ismini, olayın şeklini kapatın ve bir hukukçu olarak inceleyin.” dedi.

Ekmen, Kobani olayları üzerinden meydana gelen yargılamaları şöyle eleştirdi:

“İktidarın vicdanlı hukukçularına sesleniyorum, dosyalardaki isimleri kapatalım, bakalım. Yaşananlar normal mi? Olaylar 2014'te olmuş, soruşturma 2017'de, dava 2020’de açılmış, 2024'te -soruşturmadan yedi yıl sonra- karara bağlanmış ve bu yedi yıl boyunca hakim tam 27 sayfa boyunca, 28 il ve 5 bin 300 vakayı tek tek sayarak, yaralama-öldürme-yağma-hırsızlık-mala ve cana kast eylemlerinin aydınlatılamadığını belirterek beraat kararı vermiş. Peki, bu olayları aydınlatamadıysanız neyi aydınlattınız? Eğer bu somut olaylardan dolayı sanıklar Selahattin Demirtaş, Ayla Akat Ata ve benzerleri bir ceza yemediyse hangi eylemlerden dolayı ceza yedi?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.