Eaton ve CTS Nordics, NordicEPOD’a yatırım yapma kararı aldı

Veri merkezi endüstrisi için tasarlanmış, standartlaştırılmış güç modüllerinin fabrikasyonu ve entegrasyonu alanında uzman olan NordicEPOD, özel bir veri merkezi tasarım ve inşaat şirketi olan CTS Nordics’in ve küresel akıllı güç yönetimi şirketi Eaton’ın stratejik ticari yatırımlarını başarıyla güvence altına aldı.

Eaton ve CTS Nordics, NordicEPOD’a yatırım yapma kararı aldı
Yayınlama: 27.06.2024
4
A+
A-

NordicEPOD, endüstrinin gösterdiği inişli çıkışlı büyüme grafiği karşısında müşterileri için kritik öneme sahip yeni veri merkezlerinin kurulumuna belli başlı konularda (karmaşıklık, maliyet ve proje teslim süresi gibi) önemli yol kat etti.

Aynı standart tasarıma göre inşa edilen her bir EPOD, Kesintisiz Güç Kaynakları (UPS'ler), şalt cihazları ve 2 MW'a kadar elektrik gücü beslemesini destekleyebilen alçak gerilim güç dağıtım panoları gibi tüm kritik güç, yedekleme, soğutma ve kontrol sistemlerini içerir. EPOD Güç podları, elektrik şebekesi ile koruduğu veri merkezinin kritik BT altyapısı arasına yerleştirilmiştir. Fabrikadan çıkan tüm EPOD güç podları tamamen dijital olarak etkinleştirilecek ve bu podların devreye alma seviyeleri 1 ila 3 arasında olacak. Böylece, podlar veri merkezi sistemine en iyi şekilde entegre edilecek.

NordicEPOD Genel Müdürü Morten Molven, bu konudaki görüşlerini şöyle paylaşıyor: “Eaton ile iş ortağı olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Eaton’ın dünya genelindeki erişim ağı ve NordicEPOD'a olan taahhüdü, tedarik zinciri güvenirliği ölçeğimizi önemli ölçüde büyütmemize yardımcı olacak. Böylece tedarik güvenliğiyle üretim yapabilir ve müşterilerimizin proje gereksinimlerinin tam olarak karşılandığından emin olabiliriz. Eaton'ın mevcut ve sürekli gelişmekte teknolojisi EPOD tasarımımız için çok uygun.”

CTS Nordics, yeni binaların tasarımı ve kurulumu konusunda uzmanlaşmış özel bir veri merkezi tasarım ve inşaat şirketidir. Bu şirket, İskandinav bölgesindeki veri merkezi operatörlerine, veri merkezlerinin tasarımı, inşası ve devreye alınması konusunda standartlaştırılmış, hızla uygulanabilir ve uygun maliyetli hizmetler sunar.

Bu anlaşmanın bir sonucu olarak, Oslo'daki mevcut NordicEPOD fabrikasının üretim kapasitesi derhal artırılacak ve Oslo'daki daha büyük bir fabrika, yılda 500 MW'ın üzerinde EPOD ile mevcut siparişleri yetiştirmek üzere Ağustos ayında hizmete girecek. Avrupa'da henüz teyit edilmemiş bir lokasyonda yeni bir tesisin hizmete girmesi de gündemde.

Ciaran Forde, Eaton EMEA Elektrik Birimi Satış Segmenti Başkan Yardımcısı görüşlerini şöyle ifade ediyor: “NordicEPOD xModular Partner Programımızın ortaklarından bir tanesi ve bu anlaşma da iş ilişkimizi güçlendiriyor. Her iki şirket de tamamen veri merkezi sektörüne hizmet etmek ve odaklanmak üzere kuruldu. Bu yaklaşım, her iki şirketin de çalışma biçimini doğrudan etkilemiş ve benzersiz mühendislik çözümleri ortaya çıkarmıştır. Pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç duyduğumuz inovasyon ve ölçeklenebilirlik tam da bu seviyede olmalı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.