Dünya Robot Olimpiyatı uluslararası finali İzmir’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Robot Olimpiyatı uluslararası finaline ev sahipliği yapacak.

Dünya Robot Olimpiyatı uluslararası finali İzmir’de yapılacak
Yayınlama: 24.05.2024
3
A+
A-

Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) Uluslararası Finali'nin basın toplantısına ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Dünyanın geleceği, çocuklarımızın bilimle teması için çok önemli bir etkinlik. Bunun bir parçası olmaktan mutluyuz. İzmirimize gelen katılımcıları en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

Dünya Robot Olimpiyatları, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğinde 28-30 Kasım 2024'te İzmir'de yapılacak. Etkinlik öncesi yetkililer tarafından toplantı düzenlendi.

Etkinlik için İzmir'e gelenleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Yapılmaya çalışılanın ne kadar önemli bir eğitim çalışması olduğunu hatırlamak gerek. Teması 'Earth Allies'. Dünyanın iyiliği için hep beraber çalışma anlayışı, ben öyle anlıyorum. İnsanların erişemediği alanlarda robot teknolojisini nasıl kullanabiliriz üzerine çalışılmasını sağlamak ve yarışmayla da bunu daha ileriye götürmeye çalışmak. Dünyamızın geleceği, çocuklarımızın gelecekte dünyanın sorunlarını çözmek için çalışmak zorunda olduklarını fark etmeleri, bilimle temas etmeleri için çok önemli bir etkinlik.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.