Dünya Çölyak Günü’nde glütensiz DANET lezzetlerini keşfedin

Et ve et ürünleri sektörünün köklü markası olan DANET, glütensiz ürün gamını genişleterek sağlıklı yaşamı destekleyen yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. 9 Mayıs Çölyak Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmenin önemine dikkat çekildi. DANET, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden tüketiciler için Afyonkarahisar’ın zengin damak tadını sağlıklarına ve beslenme tercihlerine uygun glütensiz ürün seçenekleri ile sofralara taşıyor.

Dünya Çölyak Günü’nde glütensiz DANET lezzetlerini keşfedin
Yayınlama: 09.05.2024
0
A+
A-

Et ve et ürünleri sektörünün köklü markası olan DANET, glütensiz ürün gamını genişleterek sağlıklı yaşamı destekleyen yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. 9 Mayıs Çölyak Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmenin önemine dikkat çekildi. DANET, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden tüketiciler için Afyonkarahisar'ın zengin damak tadını sağlıklarına ve beslenme tercihlerine uygun glütensiz ürün seçenekleri ile sofralara taşıyor.

Kurulduğu 1975 yılından bu yana sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanındaki sofraları sağlıklı, lezzetli ve kaliteli et ve et ürünleriyle buluşturan DANET, 9 Mayıs Çölyak Günü'nü glütensiz ürünlerin önemine ve sağlıklı beslenmek için markaların üstlenmeleri gereken sorumluluğa dikkat çekerek kutluyor. DANET Kurumsal Gelişim, İletişim ve Stratejik Planlama Direktörü Gülnur Uluğ, çölyak hastalığı ile mücadele eden bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla üretilen glütensiz ürünlerin, farklı beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekmek için önemli olduğunu ve DANET’in bu alandaki gelişimini sürdürdüğünü ifade etti. DANET'in 2020 yılında coğrafi işaretli olarak tescillenen ve Güvenilir Ürün Platformu Feed the Future Ödüllerinde, Coğrafi İşaretli Ürünler kategorisinde birincilik kazanan Afyon Sucuğu ve diğer sucuk ürünleri, gluten içermiyor.

Her 100 kişiden 1’i glütensiz beslenmek zorunda

Gülnur Uluğ, Çölyak hastalığının dünyada her 100 kişiden birinde görüldüğünü ve Türkiye için hasta sayısının 250 bin ile 750 bin arasında olduğunun tahmin edildiğini belirtti. Uluğ, “Sağlık Bakanlığı, tanısı konmuş Çölyak hastalarının buz dağının görünen yüzü olduğunu düşündüklerini ve Çölyak konusunda bilinçlenmenin insan sağlığı için çok önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. DANET olarak, glutensiz ürünlerle ilgili çalışmalarımızı bu sorumlulukla geliştiriyoruz. Sadece Çölyak hastaları değil, sağlıklı bireyler de beslenme tercihleri kapsamında glutensiz beslenmeyi benimseyebiliyor ve glutensiz beslenme özellikle yeni nesil arasında giderek yaygınlaşan bir diyet biçimi haline geliyor. Çölyak hastalarından sevdikleri lezzetlerden vazgeçmelerini istemiyoruz; geleneksel keyfimiz sucuk gibi vazgeçilmez lezzetleri sofralarında bulundurmaya hakları var. Onlara bu keyfi yaşatabilmek, Çölyak sorununa rağmen keyifli, lezzetli sofralara sahip olabilmelerini sağlamak için çalışıyoruz. DANET ürün yelpazesindeki coğrafi işaretli glutensiz Afyon sucukları ve diğer sucuk ürünlerimiz, tüketicilerimizin bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılarken, farklı glutensiz ürünler için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Dünya Çölyak Günü’nde glütensiz DANET lezzetlerini keşfedin

Çölyak farkındalığı artmalı

Çölyak hastalığı, bağırsaklardaki sindirimi sağlayan ve yiyeceklerden besinlerin emilimini gerçekleştiren villuslar olarak adlandırılan tüysü yapıların zarar görmesine neden olan genetik bir sindirim sistemi hastalığıdır. Bu hasar, buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan ve gluten adı verilen bir proteinden kaynaklanır. Dünya genelinde en sık rastlanan genetik hastalıklardan biri olarak kabul edilen Çölyak hastalığından etkilenen bireyler için hastalığın tek bilinen tedavisi, gluten içeren tahıllar ve bu tahıllardan yapılan ürünlerden ömür boyu kaçınarak sıkı bir diyet uygulamaktır. Bu diyet, hastalığın semptomlarını yönetmek ve bağırsak hasarının ilerlemesini önlemek için hayati önem taşır.

DANET ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için www.danet.com.tr adresi sipariş vermek için https://online.danet.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

DANET Sosyal Medya Hesapları:

www.facebook.com/DanetLezzeti

www.instagram.com/danetlezzeti

https://twitter.com/danetlezzeti                                 

https://www.youtube.com/@danetlezzeti


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.