Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim’in Azerbaycan temasları

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Azerbaycan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında çeşitli temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim’in Azerbaycan temasları
Yayınlama: 07.03.2024
2
A+
A-

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Azerbaycan'ın Umummilli Lideri Haydar Aliyev'in Anıt mezarı ile Azerbaycan Şehitliği ve Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

Türkiye-Azerbaycan Konsolosluk ve Göç İstişareleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim ve Azerbaycan'ın Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Fariz Rzayev'in başkanlığında gerçekleşti.

İstişarelerde, vatandaşları yakından ilgilendiren ikamet, nüfus, vatandaşlık, adli konular ve taşımacılık başta olmak üzere iki ülke konsolosluk ilişkilerinin gündemindeki tüm konular etraflıca ele alındı.

Ayrıca, göç konularındaki ikili ve bölgesel işbirliğini güçlendirmeye yönelik adımlar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Serim ve Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalçın Refiyev başkanlığında Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri hakkında heyetlerarası istişare toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda, ülkeler arasındaki ikili ilişkileri ve ekonomi, eğitim, ulaştırma alanları ile bölgesel işbirliği daha da güçlendirmeye yönelik atılacak adımlar ele alındı.

Bakan Yardımcısı Serim, Azerbaycan'a gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov tarafından kabul edildi.

Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel normalleşme sürecindeki gelişmelerin yanı sıra, halklar arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi açısından işbirliğini daha da ilerletmeye yönelik konular ele alındı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.