Dicle Nehri çevresi atıklardan temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Dicle Nehri çevresine bırakılan atıkları yürüttüğü çalışmayla temizledi. 

Dicle Nehri çevresi atıklardan temizlendi
Yayınlama: 18.04.2024
1
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Dicle Nehri çevresindeki doğa kirliliğini önlemek için harekete geçti. Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Silvan Yolu üzerindeki köprüde başlayan ve Hevsel Bahçelerine kadar olan Dicle Nehri etrafında titiz bir temizlik çalışması yürüttü. 

Ekipler, araçlarla Dicle Nehri etrafına gelişigüzel bırakılan çöpleri toplayarak doğal yapının zarar görmesini engellemiş oldu. 

Vatandaşların piknik yaparken doğal flora ve faunanın korunması için atıkların poşetlenerek çöp konteynırları ve kovalarına bırakılması gerektiğini vurgulan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, temiz bir çevre için herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Öte yandan büyükşehir belediyesi ekipleri, Mezopotamya Mahallesi’ndeki boş alana bırakılan hafriyat ve yağmur suları nedeniyle oluşan gölet için de çalışma yürüttü. Özellikle çocuklar için risk oluşturabilecek su birikintisini iş makinesiyle ortadan kaldıran ekipler, inşaat hafriyatlarını da döküm sahasına nakletti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.