DEVA Partili Ösen: Esnafın hakkı gasp edilmiştir

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ocak ayından bu yana 30 bini aşkın esnafın kepenk indirdiğini belirterek esnaf kefalet kredilerinin faiz oranlarında yapılan artışın iflas sürecini tetikleyebileceğini belirtti.

DEVA Partili Ösen: Esnafın hakkı gasp edilmiştir
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, ekonomide yaşanan problemleri çözebilmek için kendinden feragat etmekle meşhur hükümetin geçen hafta yine kendisine yakışanı yaptığını, almış olduğu akıl dışı ekonomik kararların faturasını ay sonunu getirmekte zorlanan vatandaşa kestiğini söyledi.

Esnaf Kefalet Kredisi faiz oranlarında yüzde 120’ye yakın artış yaşandığını aktaran Ösen, ''Mevcut ekonomik şartlar altında müşteri ve sermaye kaybı yaşayan esnaflarımız, şimdi de çektiği kredinin yaratacağı sorunlara karşı yüz üstü bırakılmıştır. Hali hazırda ciddi bir borç yükü altında olan işletmelere, dönem dönem can suyu olan kredi imkanını bu denli zor hale sokmak, sattığı malı yerine koymakta zorlanan esnafların, nakit akışında sıkıntıya girmesine ve belki de iflas etmesine neden olacaktır.” dedi.

Hükümetin enflasyonla mücadele politikalarını eleştiren Ösen, esnaf kefalet kredilerinin faiz oranlarında yapılan artışın doğrudan vatandaşı etkileyeceğini belirterek şöyle konuştu:

“Siz yaşanan krizin faturasını esnafa keserseniz dolaylı olarak vatandaşın cebine ceza kesmiş olursunuz. Kredi ödemelerinin artmasıyla esnaflar artan maliyetlerini sattıkları mala yani vatandaşın alım gücüne yansıtmayacak mı? Girdi maliyetleri yükselen esnaf çözümü kendi ürünlerine zam yapmakta bulmayacak mı? Bu kadar ucuz kredi mi kaldı diyen yetkililere buradan soruyorum? Kredi faizlerinin yükselmesindeki tek sorumlu Merkez Bankası para politikası, faiz politikası değildir. Suçlu da esnaf değildir, vatandaş değildir. Samimi ve ilkeli olun, esnafa da nas var deyin attığınız adımdan geri dönün.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.