DEVA Partili Ekmen: “Batman’da sel can almaya devam ediyor”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen 19 Kasım gecesi meydana gelen sel felaketinden sonra Batman’a hem taziye hem de geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu.

DEVA Partili Ekmen: “Batman’da sel can almaya devam ediyor”
Yayınlama: 25.11.2023
3
A+
A-

Ankara’ya döndükten sonra, 23 Kasım’da, Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yaparak bu konuyu gündeme getirdi. Ertesi gününde ise kamuoyunun ve yetkililerin yaşanan drama dikkatini çekmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Daha önce 30 Ekim-1 Kasım 2006’da meydana gelen sel olayında 11 vatandaşın yaşamanı yitirdiğine ve 9 mahalleye onlarca ton çamur aktığına dikkat çeken Ekmen, maalesef yeterli önlemler alınmadığı için 17 yıl sonra selin 4 can daha aldığını ve birçok haneyi mağdur ettiğini belirtti.

Ekmen, “Alışıldık ismi ile Batman İluh Deresi Havzası denilen ve birçok mahalleyi kapsayan bu alanda var olan sel tehdidi, AFAD ve DSİ raporlarında detaylı analizi yapıldığı gibi; güneyden Raman Dağı, kuzeydoğudan Kıra Dağından Batman ovasına doğru gelen irili ufaklı çaylar ve uzantılarından kaynaklanmaktadır.” dedi.

Savaro ve beş altı koldan oluşan Çay derelerinin ıslahının Devlet Su İşleri tarafından bir an önce programa alınması gerektiğini söyleyen Ekmen, “Taşkın konusu olan İluh Deresinin ise belediye tarafından bir an önce rekreasyon çalışması yapılmalıdır.” ifadesini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.