DEVA Partili Dalgın: Acı reçeteyi iktidar önce kendi uygulamalı

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, kamuda tasarruf meselesini değerlendirdi.

DEVA Partili Dalgın: Acı reçeteyi iktidar önce kendi uygulamalı
Yayınlama: 06.05.2024
0
A+
A-

Milletvekili Dalgın, hükümetin itibar anlayışında lüks arabalar, şatafatlı binalar, özel uçaklar olduğu için bürokratlarında itibarı aynı yerde aradığını sırf bu sebeple bile kamuda tasarrufun gerçekleşmeyeceğini iddia etti.

Milletvekili Dalgın, kamuda tasarruf ve yüksek enflasyon konularında özetle şunları dile getirdi:

“AK Parti iktidarının şatafatı hakkında en çok konuşan vekillerden birisi de benim. Geçen yazdan beri bunu söylüyorum çünkü Sayın Maliye Bakanı diyor ki kemeri sıkacağız, acı reçete, acı ilaç falan diyor. İlk önce acı ilacı sen kendin içeceksin, kemeri sıkmaya kendinden başlayıp sonra vatandaşa geleceksin” dedi.

Milletvekili Dalgın, kamuda tasarruf ve yüksek enflasyon konularında özetle şunları dile getirdi:

“AK Parti iktidarının şatafatı hakkında en çok konuşan vekillerden birisi de benim. Geçen yazdan beri bunu söylüyorum çünkü Sayın Maliye Bakanı diyor ki kemeri sıkacağız, acı reçete, acı ilaç falan diyor. İlk önce acı ilacı sen kendin içeceksin, kemeri sıkmaya kendinden başlayacaksın sonra vatandaşa geleceksin. Vatandaşın sırtında ki vergiyi arttır sonra acı ilaç de, sen ilk in bakalım o lüks arabalardan, çık bakalım o şatafatlı kamu binalarından ilk senin yaptığını görelim de sonra vatandaştan bunu talep et.”

Hükümetin enflasyonu düşürmek için yaptığı çalışmalarında eksik ve yanlış olduğuna değinen Milletvekili Dalgın, sadece faiz yükseltmekle enflasyonun düşmeyeceğini söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.