DEVA Partili Avşar: İktidar gençlerimizin kaderiyle oynuyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, gençlerin eğitim düzeyi artıkça aldıkları ücretlerin ve iş bulma oranlarının azaldığını söyledi.

DEVA Partili Avşar: İktidar gençlerimizin kaderiyle oynuyor
Yayınlama: 08.05.2024
0
A+
A-

DEVA Partili Avşar,  eğitim politikaları, eğitimli ama işsiz eğitimli ama mutsuz gençlerin sayısının her geçen gün artığını ifade ederek, ''Bugün gençlerin eğitim düzeyi arttıkça aldıkları ücretler de iş bulma oranları da aksi yönde azalmaktadır. Bu ikilem, faiz sebep- enflasyon sonuç teorisi gibi sadece ülkemizde görülen ve bize has bir durumdur.” dedi.

Gündelik çalışma hayatından örnek veren Avşar, “Kamuoyunda çokça tartışıldığı üzere ülkemizde lise mezunu mavi yakalı bir marangoz, kaynakçı, elektrikçi, kaportacı yirmili yaşlarda 70-80 bin TL kazanırken; üniversite mezunu beyaz yakalı bir öğretmen, mühendis, muhasebeci, kamu personeli otuzlu yaşlarda ancak 30-40 bin TL arası maaş alıp aile kurmaya çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

Avşar, Sözlerinin sonunda eğitim politikalarındaki başarısızlığın sonuçlarına değinerek, “Bu durum bile bize iktidarın eğitim politikalarının sonuçları itibariyle ne denli başarısız olduğunu ve gençlerimizin kaderleriyle nasıl oynandığını anlatmaya yeter. “ ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.