Dervişoğlu: Demokrasi ve hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürecektir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında konuştu.

Dervişoğlu: Demokrasi ve hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürecektir
Yayınlama: 08.05.2024
0
A+
A-

Dervişoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İYİ Parti nerede, nasıl ve ne için kurulduysa aynı yerde, aynı çizgide ve aynı amaçtadır. Milliyetçidir, demokrattır, kalkınmacıdır. İYİ Parti, milliyetçidir çünkü aziz Türk milletinin, onu var kılan değerlerin ve sembollerin dünya tarihinin zorlu imtihanlarından bugüne ulaşmış fikirlerinin ve eylemlerinin yılmaz bir savunucusudur.

Türk milletini meydana getiren her bir bireyin bugün ve gelecekte insanlık ailesinin en mutlu ve en müreffeh üyesi olması bizim birinci önceliğimizdir.

Biz, Türk milleti olmakla mutlu olmayı, Türk milletine mensup olabilmekle mutlu olabilmeyi birbirine bağlamış eşsiz bir zihnin, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesini vatandaşlığın temeli olarak kabul edenleriz.

İYİ Parti’nin kurucu iradesi, ‘tek adam rejimine’ ve onun anayasal çerçevesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı demokrasi ve hukuk mücadelesi verenlerin iradesidir. İYİ Parti’nin kuruluş hikayesi, baskılara ve imkansızlıklara boyun eğmeyen, cesur insanların millet ve memleket adına yürüttüğü haklı ve gerçek itirazın bir büyük hikayesidir. İşte bu yüzden İYİ Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen fanilerin ihtiraslarını millete dayatma rejimini yerleşik hale getirecek, bunu ılımlı gösterecek ve meşrulaştıracak hiçbir pazarlığın, hesabın içinde olmayacaktır. Bu hesapları güdenlere de bünyesinde yer açmayacaktır.

Her hal ve şartta devletin partileştiği, partinin devletleştiği, yargının siyasallaştığı, bürokrasinin yozlaştığı, nüfusun yabancılaştığı, Türk milletinin ise perişan edildiği bu siyasi düzene karşı demokrasi ve hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

İktidar tarafından ülke gündemine dayatılan yeni anayasa tartışmaları, Türkiye’nin değil Sayın Erdoğan’ın ve varlıklarını Sayın Erdoğan’ın varlığına armağan etmiş çevresinin gündemidir.

Milletin cebini yakan enflasyon durdurulamazken, ‘ayda 10 bin lira ile sürün’ denilen emeklinin evinde tencere kaynamıyorken, yaşıtlarından bir gün sonra işe başladığı için ‘kusura bakma sen 17 yıl sonra emekli olacaksın’ denilenlerin gelecekleri mevzu bile edilmiyorken, memuru, işçisi ek hesaptan para çekip evine ekmek götürmeye, kredi kartının asgari borcunu da başka bir kredi kartından ödemeye çalışırken, öğrenci KYK bursuyla hayata tutunma mücadelesi verirken, işsiz bir genci imkan bulup başka ülkelere kaçmak isterken yeni anayasadan bahsediyorlar.

Hukuksuz bir ülkede, adaletsiz bir düzende, ekmeksiz bir millete yeni anayasa demek ancak abesle iştigaldir. Ancak ‘Ekmek bulamıyorsanız anayasa yiyin’ demektir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.