Depremzedelere yardım sürüyor

Jishishan ilçesinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme karşı farklı birimler ve kuruluşlar Gansu ve Qinghai eyaletlerine yardım sağlamaya devam ediyor.

Depremzedelere yardım sürüyor
Yayınlama: 20.12.2023
0
A+
A-

Jishishan ilçesinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme karşı farklı birimler ve kuruluşlar Gansu ve Qinghai eyaletlerine yardım sağlamaya devam ediyor.

Çin Halk Bankası, iki eyaletteki şubelerine acil durum mekanizması başlatma talimatı vererek deprem bölgelerine yönelik kurtarma ve yardım çalışması için finansal hizmetler sunuyor. 

Hazinede yeşil kanal açarak kurtarma ve yardım bütçesini zamanında ayıran Çin Halk Bankası, şu ana kadar Gansu’ya 170 milyon yuan ve Qinghai’ya 50 milyon yuan olmak üzere toplam 220 milyon yuan (30,8 milyon dolar) gönderdi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Organizasyon Departmanı, depreme karşı kurtarma ve yardım çalışması ve depremden sonra yeniden yapılanma sürecini desteklemek için Gansu ve Qinghai eyaletlerine 100 milyon yuan (14 milyon dolar) ayırdı.

Departman, depremin etkisi altında bulunan iki eyaletteki ÇKP’nin taban birimlerindeki üyelerinin öncü rol oynayarak yaralıları kurtarmanın yanı sıra depremzedeleri uygun bir şekilde yerleştirmesi, halkın can ve mal güvenliğini korumak için elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

Çin Ticaret Bakanlığı, depremin hemen ardından depremzedelerin yaşamları için gerekli ürünlerin tedarikini güvence altına almak için İç Moğolistan Özerk Bölgesi, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi, Ningxia Hui Özerk Bölgesi, Shandong, Sichuan, Yunnan ve Shanxi eyaletlerinin ilgili birimlerini organize etti. Bakanlık, bölgenin gıda, yağ, et, yumurta ve sebze gibi ürünlerin rezerv ve depolama durumlarını kontrol ederek piyasanın arz-talebindeki son gelişmeleri takip ediyor.

Çin Maliye Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı, iki eyaletin yol onarımı için 30 milyon yuan (4,2 milyon dolar) ayırdı.

Bunun yanı sıra Çin Kızılhaç Derneği, iki eyalete ikinci grup yardım malzemelerini gönderdi. Bu malzemeler arasında bin 500 çadır, 24 bin 900 yorgan, 6 bin 250 katlanabilir yatak ve 3 bin 300 aile deprem çantası bulunuyor.

Çin Kızılhaç Derneği arama ve kurtarma ekibi, bağış ve yardım ekibi, kamu sağlık ekibi ve psikolojik ilkyardım ekibi dâhil olmak üzere 90 kişiden oluşan 7 ekip sahada çalışmaya başladı. Depremin meydana gelmesinden bu yana Çin Kızılhaç Derneği, Gansu ve Qinghai’ya yardım malzemelerinin yanı sıra 5 milyon 200 bin yuan (728 bin dolarlık) maddi yardımda bulundu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.