Davutoğlu: “Ülkemizde ekonomik bir yangın var, bölgemizde insani bir yangın”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada ülke Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi.

Davutoğlu: “Ülkemizde ekonomik bir yangın var, bölgemizde insani bir yangın”
Yayınlama: 11.10.2023
1
A+
A-

Zor günlerden geçildiğine vurgu yapan Davutoğlu, “Zor günlerden geçiyoruz, yüreğimiz yangın yeri. Bir tarafta bir açık hava hapishanesine döndürülen Gazze’nin üzerine yağan bombalar, Filistin’de yaşanan büyük acı, diğer tarafta ayın sonunu değil haftanın sonunu getirmekten aciz bırakılmış emeklilerimizin bir dilenci muamelesi görüp 5 bin lira seyyanen zam ile yetinmek zorunda kalması, şeker pancarı üreticilerimizin yüzde 28 zamla yüzde 200’lük mazot zammının nasıl karşılanacağının hesabının içine girmiş olması. Ülkemizde ekonomik bir yangın var, bölgemizde insani bir yangın. İşte böyle bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vicdan sahibi, yürek sahibi, akıl sahibi ve her şeyden önce milletiyle aidiyet sahibi, Gelecek-Saadet Grubunun oluşmuş olması milletimiz için büyük şanstır, bizim için de gurur vesilesidir. ” ifadesini kullandı.

“75 yıldır evinden, barkından, köyünden, şehrinden, ailesinden, yurdundan koparılmış bir millet, 56 yıldır işgal altında bir Kudüs ve bu işgalin en büyük acılarının yaşandığı bir Mescid-i Aksa var. ” açıklamasını yapan Ahmet Davutoğlu, “Gerçekten olaylar bir sabah bir grup Filistinli militanın İsrail’e sızarak, İsrail’e saldırarak bir vahşet görüntüsü ortaya çıkarmasıyla mı başladı? Bir sabah mı başladı algı?” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kudüs meselesinin sahipsiz olmadığını dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Kudüs, herkesten önce bizim meselemizdir. Selçuklu dedikten sonra Kılıç Arslan’ın Kudüs için verdiği mücadeleyi unutanlar, Selçuklu’dan bahsetmesinler. Ben Selçuklu Başkentinde doğmuş bir Türkmen çocuğuyum, Kılıç Arslan’dan bahsedersem hakkını veririm, Selahaddin Eyyubi’den hamasetle bahsedenler, Kudüs işgal altındayken bana gülmek haram diyen Selahaddin Eyyubi’nin mirasına sahip çıkmazlarsa, Selahaddin Eyyubi’den bahsedemezler. Kendi siyasi çıkarları için Sultan Abdülhamid’le ilgili film çekenler, kendilerini ona benzetenler, Netanyahu’yla el sıkışıp Mescid-i Aksa’yı söylemeyenler utanmalılar, biz her şeyin hakkını veririz. Değerli arkadaşlarım, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kudüs meselesi sahipsiz değildir, Filistin meselesi sahipsiz değildir, Gazze meselesi sahipsiz değildir, çünkü Saadet-Gelecek Grubu var. Kınayanın kınamasından korkmayan, tehdit edenin tehdit etmesinden korkmayan yiğit 20 arkadaşımız var, ben onlara teşekkür ediyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.