Davutoğlu, Hayvan Hakları Önlem Paketi’ni açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin “Hayvan Hakları Önlem Paketi” hakkında açıklama yaptı.

Davutoğlu, Hayvan Hakları Önlem Paketi’ni açıkladı
Yayınlama: 25.05.2024
3
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Hayvan Hakları Önlem Paketi” açıklayarak “Vatandaşlarımızın güvenliğini de hayvanların korunmasını da birlikte sağlamak mümkün!” dedi.

Dünyanın sadece insanlara ait olmadığını ve bütün canlıların ortak hayat alanı olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu bağlamda “uyutulma” ifadesi ile yumuşatılmak istenen ancak sokak hayvanlarının toplu itlafı anlamına gelen bir eylem asla değerlerimizle uyumlu bir çözüm olamaz. Devlet toplumsal düzeni olduğu kadar doğal düzeni de koruma sorumluluğu taşımaktadır” ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Hayvan Hakları Önlem Paketi kapsamında şunları dile getirdi:

“Hükümet yaz ayları süresince kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, belediyelerden muhtarlıklara, duyarlı vatandaşlardan veterinerlere kadar bütün etkin paydaşların katılacağı dört aylık bir seferberlik ilan etmelidir. Bu süre zarfında sahipli sahipsiz tüm hayvanların çiplenmesi sağlanmalı; kimliksiz hayvan kalmamalıdır. Ülkede etkin kısırlaştırma seferberliği başlatılmalı, bunun için tüm veteriner hekimler, hayvan hakları dernekleri ve gönüllülerin de içinde olduğu bir sistem kurulmalıdır.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.