Danimarkalı Carlsberg, alkolsüz içecek üreticisi Britvic’i 4,2 milyar dolara alıyor

İstanbul, 8 Temmuz (Hibya) – İngiliz alkolsüz içecek üreticisi Britvic, Carlsberg’den gelen 3,28 milyar sterlinlik (4,2 milyar dolar) devralma teklifini kabul etti. Şirketlerin Pazartesi günü yaptıkları açıklamaya göre Britvic için hisse başına 1,290 peni teklif edilirken, hissedarlara hisse başına 1,315 peni veren küçük bir temettü de ödenecek.

Danimarkalı Carlsberg, alkolsüz içecek üreticisi Britvic’i 4,2 milyar dolara alıyor
Yayınlama: 08.07.2024
2
A+
A-

Britvic Haziran ayında Carlsberg'in İngiliz meşrubat üreticisinin hisse başına 1,250 peni teklif eden iyileştirilmiş nakit devir teklifini reddetmişti. Carlsberg'in 6 Haziran'da Britvic hissesi başına 1.200 penslik önceki teklif fiyatı da reddedilmişti.

Britvic'in Başkanı Ian Durant, önerilen anlaşmanın “birden fazla içecek sektöründeki büyüme fırsatlarını yakalamak için iyi bir konumda olan genişletilmiş bir uluslararası grup yarattığını” söyledi. Durant ayrıca Carlsberg'in PepsiCo ile yaptığı anlaşmanın “birleşik gruba sürekli başarı için güçlü bir platform” sağladığını belirtti.

Carlsberg CEO'su Jacob Aarup-Andersen de aynı açıklamada anlaşmanın, “Britvic'in yüksek kaliteli meşrubat portföyünü Carlsberg'in güçlü bira portföyü ve pazara giriş yetenekleriyle birleştirerek Birleşik Krallık ve Batı Avrupa pazarlarında gelişmiş bir teklif yarattığını” söyledi.

Britvic, Birleşik Krallık ve İrlanda'da PepsiCo markalarını şişeleyip dağıttığı için PepsiCo anlaşmanın kilit noktasını oluşturuyor. Carlsberg ve PepsiCo bu yılın başlarında şişeleme sözleşmesindeki “kontrol değişikliği maddesinden” feragat etmeyi kabul etmişti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.