Azerbaycan, Karabağ’da operasyon başlattı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ ekonomik bölgesindeki büyük çaplı provokasyonların bastırılması, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin silahsızlandırılması ve Karabağ’dan çekilmesinin sağlanması için yerel terörle mücadele faaliyetlerinin başlatıldığını bildirdi.

Azerbaycan, Karabağ’da operasyon başlattı
Yayınlama: 19.09.2023
3
A+
A-

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

“Azerbaycan Ordusu mevzilerinin Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından farklı kalibrelerde silahlar kullanılarak sistematik olarak bombalanması, topraklarımızda madencilik yapılmasına devam edilmesi, savaş mevzileri için mühendislik desteğinin arttırılması ve Karabağ'daki hendek ve sığınak sayısının arttırılması Son birkaç ayda Azerbaycan bölgesinde yaşanan gerginlikler gerilimi daha da artırdı.  Bu bağlamda, muharebe mevzilerinin askeri personel, zırhlı araçlar, topçu silah yatakları ve diğer ateş gücüyle tahkimatını, birimlerin yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirilmesini, ek seferberlik birimlerinin oluşturulmasını, askeri birliklere karşı keşif faaliyetlerinin genişletilmesini de tescil ettik. Azerbaycan Ordusu'nun yanı sıra, halihazırda mayınlardan arındırılmış alanlara ve sivil amaçlarla kullanılan yollara yeniden mayın yerleştirerek keşif-yıkım eylemlerimizi gerçekleştirmek için mevzilerimizin derinliklerine nüfuz ediyoruz. 19 Eylül'de Azerbaycan Devlet Otomobil Yolları Kurumu'na ait bir araç, Ermenistan silahlı kuvvetlerine bağlı keşif-yıkıcı grupların Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde terör eylemi gerçekleştirmek amacıyla daha önce Ahmedbeyli'ye döşediği mayına çarparak patladı. Fuzuli-Şuşa Yolu'nda iki sivil hayatını kaybetti. Aynı gün, Ermenistan silahlı kuvvetlerine bağlı keşif-yıkıcı grupların döşediği mayına İçişleri Bakanlığı İç Birliklerine bağlı askeri personeli taşıyan aracın patlaması sonucu askerlerimiz arasında ölüm ve yaralanmalar meydana geldi. Bu gerçekler, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı devam eden kasıtlı ve planlı terör politikasının kanıtıdır.      
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 10 Kasım 2020'de imzalanan Üçlü Bildiri hükümlerine aykırı olarak, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde varlığını sürdürmesinin bölgesel barış ve istikrara yönelik ciddi tehdit kaynağı olduğunu defalarca ifade etti.      
Bu nedenle, Üçlü Bildiri hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesindeki büyük çaplı provokasyonların bastırılması, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin silahsızlandırılması ve topraklarımızdan çekilmesinin sağlanması, askeri altyapılarının etkisiz hale getirilmesi için yerel terörle mücadele faaliyetleri başlatıldı. işgalden kurtarılan topraklara geri dönen sivil halkın, inşaat ve restorasyon çalışmalarında görev alan sivillerin ve askeri personelimizin güvenliğini sağlamak ve sonuçta Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini yeniden tesis etmek.
Tedbirler kapsamında, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin ön cephedeki ve derinlemesine, uzun vadeli ateş noktalarının yanı sıra muharebe varlıkları ve askeri tesislerdeki mevziler, yüksek hassasiyetli silahlar kullanılarak etkisiz hale getiriliyor.
Sivil halkın ve sivil altyapı tesislerinin hedef alınmadığını yineliyoruz. Yalnızca meşru askeri hedefler etkisiz hale getiriliyor.
Rusya Federasyonu Barışı Koruma Birlik Komutanlığı ve Türk-Rus İzleme Merkezi komutanlığına devam eden faaliyetler hakkında bilgi verildi.”

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada ise “Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki yerel terörle mücadele tedbirleri sırasında sivil nüfus ve sivil altyapı tesisleri hedef alınmıyor. Ordumuzun cephaneliğinde bulunan yüksek hassasiyetli silahların kullanılmasıyla yalnızca meşru askeri hedefler imha edilmektedir.” denildi.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.