Dalgın: Gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi vergi yükünü hafifletebilir

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesinin, ücretli kesimin üzerindeki vergi yükünü hafifletebileceğini söyledi.

Dalgın: Gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi vergi yükünü hafifletebilir
Yayınlama: 16.05.2024
3
A+
A-

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Dalgın, gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi ve ücretler üzerindeki vergilerin azaltılması için Meclis’e kanun teklifi sundu.

Dalgın, vergilerdeki artışın zaten orta direği vurduğunu söyleyerek, ''2024 Yılı Merkezi Bütçesinde vergi gelirlerinin yüzde 75 oranında artması öngörülmüştür. Gelir vergisinin de dolaylı vergilerin de büyük kısmı ücretli kesim tarafından ödenmektedir. Söz konusu artışın yükü orta direğin sırtına yüklenmektedir. Bu durum vatandaşlarımızın geçim sıkıntısını artırmaktadır.'' dedi.

''Zaten ücretler gerçek enflasyondan az artıyor.'' ifadesini kullanan Dalgın, ''Yani reel olarak azalıyor. Bir de kağıt üstünde artan ücretlerin daha yüksek vergi dilimlerine girmesi, çalışanların üzerindeki vergi yükünü de artırarak ikinci bir ceza oluyor.'' şeklinde konuştu.

Dalgın, çözümü ücretler üzerindeki vergilerin azaltılması olarak açıklayarak, ''Gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi, ücretli kesimin üzerindeki vergi yükünü hafifletebilir.'' diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.